Αδιανόητη άρνηση εργοδοτών σε «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους

Την σκληρή πλευρά του εργοδότη τους, βίωσαν «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι της Εθνικής, που ήθελαν να παραστούν στην κηδεία 27χρονης συναδέλφου τους, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Η φράση «Θα μείνει η δουλειά πίσω… Άλλωστε, θα συμπαρασταθείτε καλύτερα στην οικογένεια αν πάτε στο μνημόσυνο (συνήθως γίνεται Σάββατο ή Κυριακή)» ακόμα αντηχεί στα αυτιά τους και προκαλεί αγανάκτηση στην εργατική τάξη.

Ακόμα χειρότερη είναι η αποκάλυψη του σωματείου, ότι τελικά πήραν άδεια να πάνε στην κηδεία, αφού προηγουμένως υποσχέθηκαν πως στις επόμενες δύο ημέρες θα έμεναν υπερωρίες για να καλυφθεί ο "χαμένος" εργατικός χρόνος....

Η ανακοίνωση του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.:

"Την Τετάρτη 18/10 έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από βαριά αρρώστια, συνάδελφός μας εργαζόμενη στην Εθνική Τράπεζα μέσω εταιρείας, ετών 27. Οι συνάδελφοι της συντετριμμένοι από το γεγονός ζήτησαν άδεια από τους προϊστάμενους τους στην Τράπεζα να παρευρεθούν στη κηδεία της. Αντί να γίνει το αυτονόητο, υπήρξε άρνηση στο αίτημά των εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών (ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα για τους εργαζόμενους της τράπεζας). Η αιτιολόγηση ήταν: Θα μείνει η δουλειά πίσω … θα συμπαρασταθείτε καλύτερα στην οικογένεια αν πάτε στο μνημόσυνο (συνήθως γίνεται Σάββατο ή Κυριακή). Μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες και αφού οι συνάδελφοι δέχτηκαν να δουλέψουν δύο ημέρες υπερωριακά (χωρίς να πληρωθούν) δόθηκε τελικά η άδεια.

Λυπούμαστε για αυτούς που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών χωρίς ανθρωπιά, δεν σέβονται την μνήμη τους ακόμα και όταν φύγουν από κοντά μας και μπροστά στην επίτευξη των στόχων ξεχνούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η ηθική και ο πολιτισμός μας.

Επειδή ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους και πενθούμε για την απώλεια μιας λαμπρής επιστήμονα, ευσυνείδητης επαγγελματία και αξιαγάπητης συναδέλφου σταματάμε εδώ.

Εκφράζουμε και πάλι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …