29χρονος συνελήφθη για το δέμα-βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Συνελήφθη σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα ένας 29χρονος Έλληνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, τον Μάρτιο του 2017.

Όπως μετέδωσε ο Alpha ο 29χρονος συνελήφθη ενώ έβγαινε από διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών που είχε μισθώσει με πλαστή ταυτότητα. Μάλιστα ήταν οπλισμένος. Διαπιστώθηκε ότι ήταν οπλισμένος και με σφαίρα στη θαλάμη του όπλου.

Ο 29χρονος μέχρι και πριν από δυο χρόνια είχε συναντήσεις και έκανε επισκέψεις στα φυλακισμένα μέλη στις Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της ΕΕ και στις 25 Μαϊου είχαν αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο παγιδευμένος φάκελος που είχε σταλεί στον πρών πρωθυπουργό, έσκασε στα χέρια του, τον περασμένο Μάιο. Τα τρομοδέματα που είχαν σταλεί στο… εξωτερικό, εμφάνιζαν ως αποστολείς Έλληνες πολιτικούς! Συγκεκριμένα τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στον Σόιμπλε και τον Βασίλη Κικίλια ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στο ΔΝΤ.

Το 2011 είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ για Ελλάδα για δημόσιο χρέος και πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διατηρηθεί στο 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029 - Στο σύνολο …