Σοκαρισμένο το Μανχάταν από την τρομοκρατική επίθεση(VIDEO&ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση Τετάρτη 08.33

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο δράστης που οδηγούσε φορτηγάκι μπήκε σε ποδηλατόδρομο και κινούμενος ανάποδα, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες. Το όχημα στη συνέχεια συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο του Λυκείου Stuyvesant – προκαλώντας μικροτραυματισμούς στους τέσσερις επιβάτες του. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο οδηγός κατέβηκε από το φορτηγάκι και άρχισε να πυροβολεί, ωστόσο στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως ο δράστης είχε μόνο ένα αεροβόλο και ψεύτικο όπλο που πετάει μπογιά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση. Το FBI ηγείται των ερευνών, καθώς κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν πως ο δράστης –που φέρεται να έχει χαρακτηριστικά ανατολίτη– φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος).

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης είναι ένας 29χρονος άνδρας, που τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά αστυνομικών και νοσηλεύεται, αρνήθηκαν όμως να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητά του.

Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν, όταν βγήκε από το όχημά του, επιδεικνύοντας ψεύτικα πυρομαχικά. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ABC Channel 7 πως ο οδηγός του βαν, αφού μπήκε στον ποδηλατόδρομο, επιτάχυνε στοχεύοντας τους ανθρώπους.

Αρχική Ενημέρωση Τρίτη 23.31

Πανικός επικρατεί στο Μανχάταν! Φορτηγό παρέσυρε πεζούς, με αποτέλεσμα «πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν», όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής, η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες. Ωστόσο, το News 4 New York, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας αναφέρει ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το φορτηγό στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα σχολικό, ο οδηγός (του φορτηγού) βγήκε έξω και άνοιξε πυρ!

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, συνελήφθη ένας άνδρας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …