Συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 9 Νοεμβρίου

 

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση και τα νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, από κυβέρνηση, ΕΕ και του ΔΝΤ, καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, έπειτα από απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΠΑ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Οκτώβρη 2017 με παρόντα τα 18 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκης Ζαβερδινός, Κυριάκος Κοντούδης, Ειρήνη Στεβή, Αριάδνη Παγανέλη, Καζάκος Βαγγέλης, Γιάννης Ανδρεαδέλλης, Βάντα Αγάκου, Παναγιώτης Ντόντος, Γιώργος Ηλιόπουλος, Σωτήρης Δοξακίδης, Κυριακόπουλος Γιώργος, Σταύρος Φωτεινός, Ιωάννα Στασινοπούλου, Σωτηρία Κορκίδου, Ηλίας Καπόγιαννης, Απόστολος Τσιάμας, Λέτα Ιωακειμίδου συζήτησε για τα ζητήματα και τις εξελίξεις, που περιεχόνταν στην ημερήσια διάταξη και συγκεκριμένα: Εξελίξεις και προγραμματισμός δράσης. Αξιολόγηση, διεκδίκηση υπογραφής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέος συνδικαλιστικός νόμος, εργασιακά προβλήματα. Συμμετοχή μελών του ΔΣ στην αξιολόγηση. Απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων. Πολιτιστικές δράσεις – Εκδηλώσεις. Οικονομικά και λοιπά διάφορα.

Μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αποφάσεις:

Αποτίμησε θετικά την Αποχή από την αξιολόγηση, που παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία μετά την ψήφιση της τιμωρητικής τροπολογίας Γεροβασίλη από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ αποτέλεσε ένα ηχηρό όχι στον ν. Βερναρδάκη.

Επίσης, καταγγέλει όσα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν υλοποίησαν την απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων (ΣΥΠΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ) και αξιολογήθηκαν ή και αξιολόγησαν συναδέλφους τους.

Kαταγγέλει την απόφαση κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής να προκηρύξουν μεσούσης της διαδικασίας της αξιολόγησης επιλεκτικά, την κάλυψη των θέσεων των 5 από τις 7 Γενικές Διευθύνσεις που υπάρχουν (εκτός της Γεν. Διεύθυνσης Μεταφορών και Γεν. Διεύθυνσης Οικονομικών), παρεμβαίνοντας άμεσα στην προκηρυγμένη αποχή και «εχθρικά» προς το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Να καλέσει σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση και τα νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, από κυβέρνηση, ΕΕ και του ΔΝΤ.

Να πραγματοποιήσει συνάντηση-παρέμβαση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για τα ζητήματα, που σχετίζονται με την υλοποίηση-επίσπευση των αιτημάτων νομικής στήριξης συναδέλφων και τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα, που αφορούν την υπερωριακή απασχόληση και τα έξοδα κίνησης.

Να πραγματοποιήσει συνάντηση-παρέμβαση στον Εκτελεστικό Γραμματέα για τα εμπόδια που μπαίνουν στις συνδικαλιστικές διευκολύνσεις εκλεγμένων μελών στα συνδικαλιστικά όργανα.

Να στηρίξει πολιτικοσυνδικαλιστικά και οικονομικά την «μονιμοποίηση» των 4 συμβασιούχων «παρατασιούχων» συναδέλφων, που απολύθηκαν ενώ εργάζονταν στην καθαριότητα των κτηρίων και κάλυπταν σημαντικές ανάγκες της Περιφέρειας.

Καθόρισε την εκδήλωση για την επιβράβευση των παιδιών των συναδέλφων, που εισήχθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, για την Κυριακή 19-11-2017 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανάς» (Ιερά Οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας).

Η εκδήλωση θα πλαισώνεται και από το Μουσικό Σχήμα του Συλλόγου μας.
Συνυπογράφει με δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς κείμενο ψηφίσματος με τίτλο

  • «ΟΧΙ στα πυρηνικά – Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας -ΟΧΙ στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια-πολέμους-προσφυγιά».

Εγκρίθηκαν οι δαπάνες, που πραγματοποιήθηκαν και προϋπολογίστηκαν νέες. Συζητήθηκαν οι επόμενες πολιτιστικές δράσεις και επισκέψεις και εγκρίθηκαν οι άμεσες. Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά από τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Συλλόγου. Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …