Ο γάμος των δις στο "Four Seasons" του Παρισιού, το διαζύγιο και η φυλακή(ΦΩΤΟ)

Με τη δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιδίκαση αποζημίωσης του Δημοσίου με ποσό 1.570.000 ευρώ , εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό, ολοκληρώθηκε η τελεσίδικη ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόφασης, το Πενταμελές Εφετείο εν μέσω εντάσεων και εκνευρισμών διέταξε τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού.

Αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ τής επιστέφονται κάποια τιμαλφή.

Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι παρόντες στο δικαστήριο καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή κρατήθηκαν στο τμήμα Μεταγωγών.

Σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ η Αρετή Τσοχατζοπούλου κρατείται  στις φυλακές Ελαιώνα μέχρι να προσμετρηθεί ο χρόνος που έχει ήδη εκτίσει.

Στο ίδιο κατάστημα πιθανολογείται ότι θα παραμείνει για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να λάβει αποφυλακιστήριο και η κ. Σταμάτη, η οποία επέστρεψε λόγω συμπεριφοράς στην δημοσιότητα, αν και γλίτωσε τη δική της δήμευση των περιουσιακών της στοιχείων.

Είχε προηγηθεί έκρηξή της, όταν άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα.

Σταμάτη: «Φταίτε, δεν ξέρατε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο; Ανατρέξτε στο υποθηκοφυλακείο»....

Πρόεδρος: Μην φωνάζετε... θα περάσετε έξω...

Σταμάτη: Γιατί με φέρατε εδώ; Για να με περάσετε έξω; Εγώ σταυρώνομαι...

Ακης: Μας ενοχοποιείτε άδικα...

Ραγκούσης (συνήγορος Βίκυς Σταμάτη): Αυτή η γυναίκα θα βρεθεί στο δρόμο;

Σχεδόν ουρλιάζοντας, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας:

«Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι;

Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός!

Ήταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών....», για να συνεχίσει:

Σταμάτη: Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλό μου!

Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό (σ.σ. προσκομίζοντας στην έδρα ένα χαρτί... που αφορά σύμφωνα με τους δικηγόρους την πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί).

Εκανε σκηνή» στον Ακη η Βίκυ

Συνοδεία αστυνομικών που τη μετέφεραν με ταξί έφτασε στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη.

Η κ. Σταμάτη μεταφέρθηκε στο Πενταμελές Εφετειο λόγω εκτέλεσης αποσπάσματος της απόφασης σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετων.

Μεσα στη δικαστική αίθουσα κάθισε στο εδώλιο δύο σειρές πίσω από τον Ακή Τσοχατζόπουλο χωρίς να του μιλήσει. Εκείνος οταν αντιλήφθηκε την παρουσία της πήγε κοντά της αλλά εκείνη συνέχισε να μην του μιλά. Έτσι εκείνος επέστρεψε στη θέση του και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σηκώθηκε και παλι για να της μιλήσει.

Τότε η Βίκυ Σταμάτη έστρεψε το κεφάλι της προς την άλλη κατεύθυνση, σηκώθηκε από το εδώλιο και βγήκε έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Αμέσως μετά υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που την εκπροσωπεί.

Επικαλείται την ανάγκη να προστατεύσει το ανήλικο παιδί της.

Κάνει λόγο για διαρραγή του οικογενειακού της ιστού, ανάγκη προστασίας του ανηλίκου παιδιού της.

Διατείνεται πως υψώνει το ανάστημά της απέναντι στο σύστημα που επιφύλαξε αυτή την ποινική μεταχείριση σε κείνη και τον σύζυγό της, τον οποίο και θα συνεχίσει πάντως - όπως δηλώνει -να λατρεύει και να θαυμάζει.

Η ανακοίνωση:

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από την Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τζοχατζοπούλου». Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειας μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω.

» Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανηλίκου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή που έχει απομείνει.

» Υψώνω το ανάστημα μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …