ΟΜΕ-ΟΤΕ: Ο αγώνας συνεχίζεται...

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ παρουσία των Προέδρων όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ομίλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή επαναβεβαίωσε την ενότητα και την ομοψυχία των συναδέλφων να κρατήσουν ψηλά την αγωνιστική διάθεση και ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Αποστολή πρόσκλησης στους εκπροσώπους της  Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί έως και την Τρίτη  7 Νοέμβριου.
  2. Ενημερώσεις και δράσεις από κλιμάκια της Ομοσπονδίας στους χώρους εργασίας στην Αττική και σε μεγάλες  πόλεις  της Περιφέρειας.
  3. Διαρκείς συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και της διαπαραταξιακής ομάδας προκειμένου να αποφασίζουν από κινητοποιήσεις, δράσεις έως και την πραγματοποίηση συνεντεύξεων τύπου για τη γνωστοποίηση των αιτημάτων μας στην ελληνική κοινωνία.
  4. Μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση, την έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για αποτίμηση της κατάστασης ή και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ παραμένει σταθερή  στα κυρίαρχα αιτήματά της.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, η μεγάλη συμμετοχή στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και η παρουσία εκατοντάδων συναδέλφων απεργών στην είσοδο του Διοικητικού Μεγάρου μας δίνουν δύναμη και πνοή για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Διευκρινίζουμε τόσο στη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ όσο και στους μετόχους ότι ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και θα πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις εάν η Διοίκηση επιμείνει στην αδιάλλακτη στάση της και τις προκλήσεις.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ"

Εντωμεταξύ ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, κάνει λόγο για απόλυτα επιτυχημένη η 48ώρη απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ, ενημερώνοντας τους συναδέλφου του, με την ακόλουθη ανακοίνωσή του:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ζητήσαμε τη στήριξή σας στη 48ώρη απεργία της ΟΜΕ–ΟΤΕ. Ζητήσαμε τη συμμετοχή σας στην πορεία και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Με τις πράξεις σας στηρίξατε έμπρακτα τον κοινό και ενιαίο αγώνα μας! Αποδείξατε πως όλοι μαζί ξέρουμε να διεκδικούμε, ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, ξέρουμε να κερδίζουμε τους στόχους που θέτουμε!
Σας ευχαριστούμε για τη μαζική σας συμμετοχή στην απεργία, η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών!

Για 48 ώρες ουσιαστικά ο Όμιλος ΟΤΕ νέκρωσε. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν πωλήσεις, δεν υπάρχει εξυπηρέτηση πελάτη, δεν υπάρχουν νέες συνδέσεις και άρσεις βλάβης. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν έσοδα και κέρδη. Όσους τακτικισμούς και αν έκανε η Διοίκηση για να εμφανίσει χαμηλότερο το ποσοστό της απεργίας η αλήθεια είναι μια: για 48 ώρες αποδείξαμε πως χωρίς εμάς δεν υπάρχει Όμιλος ΟΤΕ.

Καλούμε τη Διοίκηση πλέον να αφήσει στην άκρη τις παράλογες απαιτήσεις της και την αδικαιολόγητα επιθετική της στάση στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας Ε.Σ.Σ.Ε. και να επιστρέψει σε αυτές με σοβαρότητα και σεβασμό προς τους εργαζόμενους.

Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από αυτά που μας αναλογούν!

Θεωρούμε πως αν η Διοίκηση επιδείξει λογική και όχι αλαζονική στάση υπάρχει δυνατότητα προόδου στις συζητήσεις και επίτευξη συμφωνίας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα καλύπτει τους εργαζομένους στον ΟΤΕ και τις θυγατρικές, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενιαίο ωράριο, κατάργηση της δανεικής εργασίας, αυξήσεις για όλους και αναγνώριση των τίτλων σπουδών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …