Τελικά ποιοι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων;

Απαντήσεις στο βασικό ερώτημα χιλιάδων Ελλήνων που ανήκουν στην κατηγορία των Συνταξιούχων, δίνει με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με το ποιοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων και ποιοι εξαιρούνται.

Όπως έγινε γνωστό:

Aπό τους συνταξιούχους που θα λάβουν επιστροφή έως 1.400 ευρώ, από την εισφορά υγειονομικής περίθαλψης που αχρεωστήτως είχε παρακρατηθεί, εξαιρεθούν οι παρακάτω επιστροφής:

  • Σε όσους έχουν ήδη επιστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο (δικαστική απόφαση κλπ).
  • Συντάξεις που δεν είχαν υποστεί μειώσεις με βάση τις διατάξεις τ, γιατί είχαν νόμιμα εξαιρεθεί.

Στις περιπτώσεις που είχαν επιστραφεί στους δικαιούχους ποσά υγειονομικής περίθαλψης που αχρεωστήτως είχαν παρακρατηθεί.

Στις περιπτώσεις που ο υπολογισμός της εισφοράς κλάδου ασθενείας γινόταν στο ποσό της σύνταξης από το οποίο είχαν ήδη αφαιρεθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στις μειώσεις που έγιναν με τις διατάξεις.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …