Απίστευτος ο πρώην Υπουργός Παρασκευόπουλος!(VIDEO)

Έκπληξη και αίσθηση προκάλεσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος  ζητώντας την κατάργηση του νόμου που εμπνεύστηκε για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής ανέφερε πως έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΝΔ σε όσα λέει και πως ο νόμος είχε έκτακτο χαρακτήρα και δεν έχει συνεχή λόγο ύπαρξης.

«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε και σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι ένα λογικό σύστημα ποινών και ένας λογικός πληθυσμός στη φυλακή.

«Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα», επεσήμανε. Υπενθυμίζεται πάντως, πως πριν από λίγους μήνες ο νόμος πήρε έναν χρόνο παράταση.

Το σχόλιο Κοντονή

Λίγο αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη ανέφερε πως "με την μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού και ποινικού κώδια θα εκλογικευθούν οι ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να εισηγείται νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών".

Πρόσθεσε, δε, ότι "την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης δεν την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ, επί των ημερών της οποίας υπήρξε επανεμπλοκή κρατουμένων μετά την αποφυλάκιση".

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος! Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του», τονίζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στην ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τα ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news. Για όλα αυτά δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, πριν από λίγες μέρες, σε μια συζήτηση που μάλλον ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να ξεχάσει αφού ο ίδιος έμεινε παντελώς και παγκοίνως έκθετος, ως προς τη σχέση του κόμματός του με την ανομία και την εμπλοκή σε σκοτεινές υποθέσεις, ακόμα και του ίδιου προσωπικά».

Η απάντηση Παρασκευόπουλου

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει πως «στην απελπισμένη της προσπάθεια να συνεχίσει την μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα, να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες και να αποκρύψει το γεγονός ότι η εγκληματικότητα μειώνεται η Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου».

«Δήλωσα καθαρά ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία, που είναι εξ ορισμού προσωρινή, θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή νέα πάγια νομοθεσία, όταν δηλαδή θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Γεννηματά: Η σκληρή απόφαση από τους Έλληνες, έρχεται

«Προχθές ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχουν “εξοντώσει” την μεσαία τάξη, τους ειλικρινείς φορολογούμενους και τους επαγγελματίες. Σήμερα ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης ζητά να καταργηθεί ο Νόμος για τις αποφυλακίσεις που ο ίδιος εισηγήθηκε στην Βουλή, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με εγκληματίες.

Ο ένας μετά τον άλλο ομολογούν… Αλλά δεν θα πέσουν στα μαλακά. Η σκληρή τιμωρία από τους Έλληνες πολίτες έρχεται», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Το Ποτάμι: οι ευθύνες δεν ξεπλένονται με δηλώσεις μεταμέλειας

«O άνθρωπος που κατάργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και επέτρεψε την έξοδο από τις φυλακές σε εκατοντάδες εγκληματίες αδιακρίτως ας μην συμπεριφέρεται ως ουδέτερος καθηγητής. Οι ευθύνες του κ. Παρασκευόπουλου απέναντι στην κοινωνία είναι τεράστιες και δεν ξεπλένονται με δηλώσεις μεταμέλειας», υπογραμμίζει το Ποτάμι..


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …