Ενας άνδρας πεμβάζει σε παγκάκι στο λόφο του Λυκαβηττού, Αθήνα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014. Ο νόμος για την φορολογία ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) , τροπολογία του οποίου ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και προβλέπει ελαφρύνσεις για κάποιες κατηγορίες ακινήτων, ορίζει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κάθε είδους, υποχρεούνται να πληρώσουν φόρο ιδιοκτησίας . Η τροπολογία έχει προκαλέσει έντονες κοινωνικές αντιδράσεις , έχει δεχθεί τα έντονα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς και βουλευτών της συμπολίτευσης καθώς έρχεται να αντικαταστήσει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας συμπεριλαμβάνοντας κάθε ακίνητο , ανεξάρτητα από το αν αποφέρει κάποιο εισόδημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ανένδοτη η κυβέρνηση στο να αφήσει άστεγους τους Έλληνες

Σειρά ρυθμίσεων ώστε όπως επικαλείται να προστατευτούν οι συμβολαιογράφοι που δέχονται επιθέσεις κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών προωθεί η κυβέρνηση, αλλά επί της ουσίας ενεργοποιείται για να διενεργηθούν κανονικά  η ηλεκτρονική διαδικασία και να σταματήσει η αποχή των συμβολαιογράφων......

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα θα είναι:

  • Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των συμβολαιογράφων που δέχονται επιθέσεις κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους.
  • Αυτεπάγγελτη δίωξη για τα σε βάρος τους εγκλήματα και όχι κατόπιν μηνύσεώς τους, όπως ισχύει ως σήμερα.
  • Αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε Ειρηνοδικεία Αθήνας Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις όπου θα διενεργούνται πλειστηριασμοί.
  • Και βελτιώσεις στη διαδικασία πλειστηριασμών το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μετά τη σύσκεψη, τα μέτρα αυτά θα αποτιμηθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και εξ αυτού θα κριθεί η τύχη της αποχής των συμβολαιογράφων που αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχονται τελευταία.

Ο «πάγος» στους πλειστηριασμούς αποτελεί έναν από τους βασικούς πονοκεφάλους της κυβέρνησης καθώς οι καθυστερήσεις στην εκκίνησή τους, συνεπάγονται και απώλεια των στόχων μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν βάλει οι τράπεζες. Το ζήτημα μάλιστα ετέθη και στο Eurogroup της Δευτέρας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε πει πως η Ελλάδα δεσμεύτηκε να πάρει μέτρα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Σχολιάζοντας τις εν λόγω αποφάσεις, πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν πως είναι σταθερή θέση η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες.

Προσθέτουν ότι «στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …