Απογοητευτικά τα αποτελέσματα κοινωνικού πειράματος για το παιδικό bullying(VIDEO)

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει πέσει θύμα bullying κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Πόσοι είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν ένα παιδί, όταν το βλέπουν να παρενοχλείται από τους συμμαθητές ή τους συνομηλίκους του;

Τα αποτελέσματα ενός κοινωνικού πειράματος, που πραγματοποιήθηκε από αλυσίδα ταχυφαγείων, είναι μάλλον απογοητευτικά...

Το κοινωνικό πείραμα διεξήχθη στο πλαίσιο μιας εκστρατείας κατά του bullying, από την Αμερικανική αλυσίδα ταχυφαγείων Burger King, που έβαλε παιδιά να παρενοχλούν συμμαθητές ή συνομηλίκους τους κατά τη διάρκεια του γεύματος. Παράλληλα, έδωσε σχεδόν πολτοποιημένα μπέργκερ, σε κάποιους από τους πελάτες.

Όπως αποδείχτηκε, το 95% όσων έγιναν μάρτυρες του bullying, αντί να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο, να το καταγγείλουν ή να υπερασπιστούν τα θύματα, διαμαρτυρήθηκαν για τα... στραπατσαρισμένα τους μπέργκερ. Μόλις το 12% των ανθρώπων που είδαν παιδιά να εκφοβίζονται από τους συμμαθητές τους, αντέδρασαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 30% των μαθητών παγκοσμίως γίνονται θύματα σχολικού εκφοβισμού ενώ το bullying αποτελεί σήμερα την νούμερο ένα πράξη βiας μεταξύ νέων στις ΗΠΑ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής …