Το χρώμα του χρήματος θα δουν οι αγρότες

Από τα μέσα και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου προγραμματίζεται, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου, η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2017, που αναμένεται να περιλαμβάνει ίδιους δικαιούχους και ποσά με πέρυσι.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του προηγούμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κλπ, με στόχο να κλείσει ο κύκλος των παλιών πληρωμών και ενστάσεων μέχρι τέλος του έτους, το 90%, με μικροεκκρεμότητες που θα μείνουν για το νέο έτος να μπορούν να τρέξουν με τους διασταυρωτικούς ελέγχους.

Όσον αφορά τη νέα προκήρυξη της Βιολογικής, τελική ημερομηνία για την προκαταβολή της έχει δοθεί για τα τέλη Νοεμβρίου, αλλιώς αν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες θα πάει με το νέο έτος, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών Γιώργος Κέντρος. Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις δεν αναμένεται να πληρωθούν πριν τον Φεβρουάριο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης προς Τουρκία: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς τα θαλάσσια πάρκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι είναι δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση …