Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για μεταθέσεις και αποσπάσεις

Αρχής γενομένης από σήμερα, ξεκινά να λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα για τις προσφερόμενες θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο, με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει από το βήμα του 1ου Συνεδρίου του ΑΣΕΠ, ότι στην ψηφιακή πλατφόρμα, θα αποτυπώνονται οι προσφερόμενες θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις, ενώ ο νέος νόμος για την επιλογή επιτελικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης, θα εξισορροπεί τα τυπικά προσόντα με την εμπειρία σε θέσεις προϊσταμένων, προσθέτοντας:

Το ζήτημα της επιλογής του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα είναι πάντα στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου, διότι οι βασικές αρχές και αξίες που διέπουν τη δημόσια διοίκηση απηχούν, σε μεγάλο βαθμό, και την αξιακή προσέγγιση της πολιτείας για το σύνολο των σχέσεών της με τους πολίτες.

Η φιλοσοφία και η πολιτική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, που καταγράφεται στη «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», «γινε αποδεκτή τόσο από τους ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης, αλλά κυρίως από την κοινωνία, επειδή διακρίνουν και υιοθετούν τον αξιακό της πυρήνα, όπου βρίσκονται η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η αποκομματικοποίηση και η κοινωνική λογοδοσία. Αυτές είναι αφηρημένες έννοιες, που όμως αυτή η στρατηγική έχει στόχο να τις μετατρέψει σε θεσμικές προβλέψεις.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …