Ο ρόλος του εισαγγελέα φυλακών στις μεταβολές στις άδειες των κρατουμένων

Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή, επιφέρει, μεταξύ των άλλων, μεταβολές στον θεσμό των αδειών των κρατουμένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αν ο εισαγγελέας φυλακής είναι αρνητικός για τη χορήγηση της άδειας κρατούμενου, τότε η άδεια δεν εγκρίνεται. Δηλαδή ο νόμος προβλέπει, ότι η μειοψηφία του εισαγγελικού λειτουργού αναστέλλει, σε κάθε περίπτωση, τη χορήγηση της άδειας κρατουμένου.

Αναλυτικότερα, στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του εισαγγελέα, διά της μειοψηφίας του, να οδηγεί πάντα σε αναστολή στη χορήγηση της άδειας, εξαλείφεται.

Έτσι, πλέον αν ο εισαγγελέας της φυλακής μειοψηφήσει στο συμβούλιο των φυλακών για τη χορήγηση της άδειας ενός κρατουμένου, τότε, η άδεια αναστέλλεται, μόνον αν ο εισαγγελέας ασκήσει προσφυγή και φέρει την υπόθεση προς κρίση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Δηλαδή, με μόνη τη μειοψηφία του δεν αναστέλλεται η άδεια, όπως γίνεται σήμερα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …