Σαρώνει σήμερα τη χώρα η Ευριδίκη-Οι πρώτες ζημιές(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν σήμερα ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη 15 /11 θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.

Καταστροφές στη Σύμη από την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα. Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις ανέμοι, παρέσυραν αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής για Ρόδο, παρασύρθηκαν και κατέληξαν στην θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα, ωστόσο ο Δήμαρχος του νησιού, υποστηρίζει ότι είναι τουλάχιστον 10 τα ΙΧ που βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό.

Αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων κατά το "dimokratiki", ήταν να ακυρωθεί το δρομολόγιο της εταιρείας Dodekanisos Seaways το πρωί, ενώ δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο «Διαγόρας» πτήση της Aegean προερχόμενη από την Θεσσαλονίκη.

Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοί σαρώνουν την Ρόδο από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον Κυκλώνα της Ρόδου να προειδοποιεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και να κλείσει η Γέφυρα της Κρεμαστής.

Από τις ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με τον Κυκλώνα της Ρόδου, πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στη Σύμη καθώς φούσκωσαν οι χείμαρροι, με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Προβλήματα στο Ναύπλιο από την καταρρακτώδη βροχή

Πλημμυρισμένοι δρόμοι από την καταρρακτώδη βροχή δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Αργολίδα.

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική.

Επίσης υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο.


Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στην Κέρκυρα η κακοκαιρία

Τον απολογισμό των ζημιών στη νότια Κέρκυρα, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία, επιχειρούν κλιμάκια του Δήμου, που μετέβησαν στην Λευκίμμη και τις γύρω περιοχές.

Μέχρι αυτή την ώρα, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους ελαιώνες της περιοχής, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του περιφερειακού δικτύου.

Πολλές από τις περιοχές στη νότια Κέρκυρα έμειναν το τελευταίο 24ωρο χωρίς ρεύμα, ενώ το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών.

Παράλληλα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν από το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου να μετακινήσουν δέντρα και κλαδιά από το εθνικό δίκτυο, που παρουσιάζει πρόβλημα σε πολλές περιοχές, στα νότια του νησιού.

Κλειστό παρέμεινε σήμερα και το 1ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης, προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που υπέστη στην σκεπή του, αλλά και στο προαύλιο.

Περιοχές στη νότια Κέρκυρα μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρα, να παρασύρουν κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών, αλλά και να μετακινήσουν βαριές μαρμάρινες πλάκες από το νεκροταφείο της Λευκίμμης.

Υπενθυμίζεται, ένας  άνδρας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, που εισχώρησαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και τον εγκλώβισαν, ενώ σώθηκαν η γυναίκα και τα παιδιά του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …