Εθνική ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 10 οι νεκροί από την κακοκαιρία(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Νεότερη ενημέρωση 15.45

Ανείπωτη η τραγωδία για την Ελλάδα, καθώς πριν μερικά λεπτά μεταφέρθηκε ακόμα μία γυναίκα νεκρή-θύμα της κακαοκαιρίας, στο Θριάσιο.

Έτσι ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 10, 7 άντρες αι 3 γυναίκες.

 

Νεότερη Ενημέρωση 14. 50

Στους 9 ανέρχονται δυστυχώς οι νεκροί από την φονική κακαοκαιρία στην Αττική, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν ακόμα δύο θύματα.

Οι τραυματίες έφτασαν τους 10, από τους οποίους η μία γυναίκα είναι διασωληνωμένη!

Νεότερη Ενημέρωση 12. 51

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία που έχει πλήξει την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς μέχρι στιγμής, ενω υπάρχουν και αγνοοούμενα άτομα που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε ότι ο 5ος νεκρός είναι μια γυναίκα σε εξωτερικό χώρο στην οδό Αίαντος στην Μάνδρα.

Νεότερη Ενημέρωση 12. 36

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία που έχει πλήξει την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο. Ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής έκανε λόγο για 5ο νεκρό χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή.

Νεότερη Ενημέρωση 12.21

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία καθώς εντοπίστηκε και τέταρτο θύμα.
Ο τέταρτος νεκρός βρέθηκε σε αύλιο χώρο στο 2ο με 3ο χλμ μεταξύ της παλαιάς Εθνικής οδού Θηβών.

Φόβοι για επιπλέον νεκρούς υπάρχουν, καθώς μεγάλος αρκετά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στη Γέφυρα Παραδείσου, στην Ελευσίνα πριν τα διόδια. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεότερη Ενημέρωση 11. 49

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τη Μάνδρα Αττικής, την Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα (Μαγούλα), καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από τα σπίτια τους στη Μάνδρα Αττικής. Αρχικά μία γυναίκα, περίπου 100 ετών, ανασύρθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη. Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην οδό Αγαμέμνονως, επίσης στη Μάνδρα Αττικής.

Και οι δύο πνίγηκαν, όταν εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Ο τρίτος νεκρός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Φόβοι για επιπλέον νεκρούς υπάρχουν, καθώς μεγάλος αρκετά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στη Γέφυρα Παραδείσου, στην Ελευσίνα πριν τα διόδια. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δύο γυναίκες, επίσης κάτοικοι της Μάνδρας, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Επίσης, οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρθηκε τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Νεότερη Ενημέρωση 11.27

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τη Μάνδρα Αττικής, την Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα (Μαγούλα).

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.

Λίγο αργότερα νεκρός ανασύρθηκε ακόμα ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας άνδρας, που επίσης εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, επίσης στη Μάνδρα Αττικής.

Λίγο πριν από τις 10 έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα. Δύο γυναίκες, κάτοικοι της ίδιας οδού, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Ο οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρεται τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Μέγαρα – Νέα Πέραμος και Μαγούλα έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους, εθνικές οδού και πολεοδομικά συγκροτήματα σε μια απέραντη λίμνη νερών και σε λασπότοπο.

Αρχική Ενημέρωση 10.46

Η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή στη Μάνδρα Αττικής είναι πρωτοφανής. Η ορμή των νερών ήταν τέτοια που τοίχος στο εργοστάσιο της Τζόνσον έσπασε και προκάλεσε ζημιές στο κτίριο.

Νερά μπήκαν στο χώρο και όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σύζυγος ενός από τους εργαζομένους, όσοι ήταν στο εργοστάσιο έτρεξαν στους πάνω ορόφους για να μην παρασυρθούν!

Όπως ανέφερε η γυναίκα στον ΣΚΑΙ, της τηλεφώνησε ο άνδρας της λίγο αφού είχε φτάσει στο εργοστάσιο. Όπως είπε, ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζονταν να πιάσουν δουλειά, έσπασε ένας τοίχος και νερά άρχισαν να μπαίνουν το κτίριο.

Αμέσως, οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στην καφετέρια του κτιρίου και δεν έχουν τρόπο να φύγουν από το κτίριο!

Τραγωδία ωστόσο κατεγράφη στη Μάνδρα, καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τη σφοδρή κακοκαιρία που εκδηλώθηκε στην περιοχή τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 75-80 ετών που εντοπίστηκε νεκρή στην οδό Κοροπούλη.

Η άτυχη γυναίκα ζούσε στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Κοροπούλη 8 στην Μάνδρα. Οι γείτονές της την άκουσαν από νωρίς το πρωί να ζητά βοήθεια, καθώς ο δρόμος έξω από το σπίτι είχε πλημμυρίσει και τα νερά έμπαιναν μέσα.

Ένας από αυτούς προσπάθησε να την βοηθήσει να βγει, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει και από εκείνη την ώρα χάθηκε η επαφή μαζί της.

Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν άλλα τέσσερα άτομα που χρειάζονται βοήθεια αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολη η προσέγγισή τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δρόμους-ποτάμια και αρκετούς εγκλωβισμένους καθώς τα ορμητικά νερά έφτασαν σε ορισμένα σημεία το 1,5 μέτρο ύψος.

Σύμφωνα με την τροχαία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου,

  • στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο,
  • στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας,
  • 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

«Ενα κανονικό κόμμα θα κατέθετε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε γελοίο …