Το Πέραμα πνίγηκε από την βροχή-Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Σημαντικά προβλήματα στο ύψος της Νέας Περάμου έφερε η νεροποντή που σημειώθηκε τα χαράματα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οδηγών υπερχείλισε ρέμα και τα νερά έχουν φτάσει ως το ένα μέτρο στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους.

Από τη Νέα Πέραμο μέχρι τα Μέγαρα υπάρχουν σε πολλά σημεία της παλαιάς εθνικής ακινητοποιημένα πολλά οχήματα.

Περισσότερες από 57 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής, για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Το νερό κατεβαίνει σαν χείμαρρος από το βουνό και έχει μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλαιά Εθνική Οδό και κυρίως στο 39χλμ από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, όπου έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην Νέα Εθνική Οδό, από το 34χλμ μέχρι το 39χλμ προς Κόρινθο.

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή «Νεράκι».

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 οδηγός εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου «το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο». «Είναι σαν κοίτη ποταμού», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας το σκηνικό είπε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».

  • Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τυπικά ισχυρές στο Ιόνιο και κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη νότια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τη νύχτα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου.

  • Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 16-11-2017

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες Πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση στα βόρεια.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …