20% έως 40% οι μειώσεις στις συντάξεις(Πίνακες)

Οριστικά-τελικά ποσά σύνταξης με μειώσεις-σοκ έρχονται σταδιακά για 100.000 και πλέον αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από 13/5/2016 και μετά στα πρώην Ταμεία ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τραπεζών που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

  • Τα νέα ποσά έχουν μειώσεις έως και 40% (για όσους βγαίνουν από το πρώην ΤΕΒΕ), ενώ στο Δημόσιο οι πρώτες αποφάσεις με τις συντάξεις βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου» δείχνουν μειώσεις έως και 25%.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στο ΙΚΑ οι νέες συντάξεις έχουν μειώσεις έως και 33,8%, με ποσά από 407 ευρώ για 19 χρόνια ασφάλισης έως 862 ευρώ με 32 χρόνια ασφάλισης.

Στις συντάξεις χηρείας του Δημοσίου, μάλιστα, αποκαλύπτονται περικοπές-σοκ, με καθαρές απώλειες που ξεπερνούν και τα 500 ευρώ τον μήνα! Για παράδειγμα, σύμφωνα με μία από τις νεοεκδοθείσες αποφάσεις του Δημοσίου, (3/11/2017) χήρα αστυνομικού θα έπαιρνε με το παλιό καθεστώς 1.115 ευρώ μικτά (το 70% της σύνταξη του θανόντος) και τώρα, με το νόμο Κατρούγκαλου, της βγήκε απόφαση με σύνταξη 529 ευρώ! Σε άλλη απόφαση η σύνταξη χηρείας βγαίνει στα 300 ευρώ μικτά, αλλά θα αναπροσαρμοστεί στα 360 ευρώ.

  • Είναι «μύθος» ότι οι μειώσεις στις νέες συντάξεις κυμαίνονται στο 8% με 10%, γιατί οι αποφάσεις δείχνουν ότι οι περικοπές είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Μόνο σε επίπεδο μέσου όρου, μπορεί να υποστηριχθεί η άποψη ότι οι μειώσεις των νέων συντάξεων μετριάζονται σε χαμηλότερα ποσοστά.

Αναλυτικά τα νέα ποσά τα νέα ποσά ανάλογα με τα έτη και τις αποδοχές:


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο

Κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως …