29 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί-Χαίρεται ο Κοντονής

Ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και Συμβολαιογράφων, όως με πολύ χαρά ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετά από ευρεία διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων παραγόντων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με τον κ. Κοντονή να επαναλαμβάνει μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.

Τώρα, οι συμβολαιογράφοι καλούνται να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός. Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηριοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι για τους θεσμούς, των οποίων οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου, το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών αποτελεί μείζον θέμα στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …