Φώφη Γεννηματά: Η μεγάλη νικήτρια των εκλογών στην Κεντροαριστερά!

Έπειτα από μία εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, η Φώφη Γεννηματά αναδεικνύεται σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα σε μεγάλη νικήτρια και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον συνυποψήφιό της, Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, με ενσωματωμένο το 20% των εκλογικών τμημάτων, η Φώφη Γεννηματά προηγείται παντού - εκτός από την Κρήτη όπου προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης. Η διαφορά είναι 60% έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη. «Μπορούμε να πούμε ότι νικήτρια είναι η Φώφη Γεννηματά» είπε ακόμη ο κ. Αλιβιζάτος.

Στο 25,54% (39.758 ψηφοφόροι) 39,9% για τον Ν. Ανδρουλάκη και 60,1% για την Φώφη Γεννηματά.

Πρωτιά και μάλιστα άνετη καταγράφει η κ. Γεννηματά στη Γερμανία, ενώ στις Βρυξέλλες ο κ. Ανδρουλάκης έχει σαφές προβάδισμα.

Η «ισχυρή» πλέον γυναίκα της Κεντροαριστεράς, καλείται να συσπειρώσει τους πολίτες που ανήκουν στο χώρο, να εμπνεύσει και να καταφέρει να πείσει τους πολίτες πως υπάρχει ελπίδα.

Το στοίχημα για την κ. Γεννηματά είναι να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους που έφυγαν από την «αγκαλιά» του άλλοτε μεγάλου ΠΑΣΟΚ και πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου.

Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στον β' γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο β' γύρο κατά 29%.

Ο κ. Αλιβιζάτος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το ποσοστό συμμετοχής, δεδομένων και των αντίξοων καιρικών συνθηκών και των δραματικών γεγονότων της δυτικής Αττικής.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι το τέλος Ιουλίου …