20 οι νεκροί και 2 οι αγνοούμενοι της φονικής καταιγίδας στην Μάνδρα(ΦΩΤΟ)

Η 20η σορός που εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, ανήκει στον  74χρονο κυνηγό που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Δημήτριο Γούτο, ο οποίος εντοπίστηκε σε πρανές σκεπασμένος με λάσπη και φερτά υλικά στο σημείο που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, τα σωστικά συνεργεία είχαν βρει και τον 38χρονο οδηγό.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται πλέον στους 2.

Το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν ακόμα τρεις σοροί αγνοουμένων, ανεβάζοντας τη λίστα του θανάτου στους 19! Πρόκειται για έναν 58χρονο κυνηγό, καθώς και για δύο οδηγούς νταλίκας, ηλικίας 29 και 38 ετών.

Μια σορός άνδρα εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, ενώ από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών, ενός 59χρονου και ενός 29χρονου, στον κόλπο της Ελευσίνας.

Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

Συγκλονιστικές στιγμές στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της δυτικής Αττικής σοκάρουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους.

Από τη μία οι συγγενείς των τραυματιών από τις πλημμύρες και από την άλλη οι συγγενείς των αγνοουμένων που μόλις βλέπουν αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής να πλησιάζει τρέμουν μήπως μεταφέρει τον δικό τους άνθρωπο.

Εκεί έγινε η αναγνώριση των θυμάτων που εντοπίστηκαν σήμερα από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 59χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 29χρονο Πέτρο Κολέτση.

Τον τελευταίο μάλιστα, τον 29χρονο Πέτρο, τον αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης της νταλίκας για τον αδικοχαμένο οδηγό – Τι του είπε στο τελευταίο του τηλεφώνημα

Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης, είναι ο άνθρωπος που εντοπίστηκε νεκρός το πρωί, μετά από τρεις μέρες που αγνοείτο, στην θάλασσα στην Ελευσίνα. Εργαζόταν ως οδηγός σε νταλίκα που ανήκει σε εταιρεία από τις Λιβανάτες Φθιώτιδας και το πρωί της Τετάρτης, είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Μάνδρας με προορισμό τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα την Αταλάντη.

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο για να του πει ότι κινδυνεύει ήταν ο Γιάννης Τσέκος, ιδιοκτήτης της νταλίκας.

Η μαρτυρία του συγκλονίζει:

Ο κ. Τσέκος έφτασε μέχρι τη Μάνδρα, κινδυνεύοντας ακόμη και ο ίδιος για να βοηθήσει τον 38χρονο οδηγό του. Κατάφερε την Πέμπτη να βρει την κατεστραμμένη νταλίκα, αλλά δυστυχώς κανένα ίχνος από τον Γιώργο Ρούμελη. Μιλώντας στο Star K.E., περιγράφει πως έζησε την καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής.

«Με έπιασε κακοκαιρία και έχω σταματήσει στις καντίνες… Έχει πλημμυρίσει ο τόπος και πέφτουν αυτοκίνητα πάνω μου! Δεν έχω μπαταρία…» ήταν οι τελευταίες κουβέντες του άτυχου οδηγού προς τον ιδιοκτήτη της νταλίκας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δεύτερος στο tvstar.

«Έκανα αγωνώδεις προσπάθειες να φτάσω. Θα πνιγόμασταν κι εμείς. Όταν έφτασα, αντίκρυσα ένας χάος. Πεθαμένοι, νεκροί μέσα στα βυτία! Δρόμοι κομμένοι, ποτάμια! Ψάχναμε 48 ώρες για το φορτηγό και χθες εντοπίσαμε το κοντέινερ που είχε πίσω το φορτηγό που ήταν 18 μέτρα. Μετά βρήκαμε την καρότσα και το αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος δεν ήταν μέσα».

Ράγισαν καρδιές στο Θριάσιο νοσοκομείο, όταν μετέφεραν εκεί τη σορό του 29χρονου παλικαριού που πνίγηκε στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας. Στο νοσοκομείο εργάζεται ο πατέρας του Πέτρου Κολέτση.

Από την ημέρα που έγιναν οι πλημμύρες ρωτούσε τους διασώστες και τους πυροσβέστες εάν είχαν κάποιο νέο για το αγνοούμενο παιδί του. Σήμερα το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ μετέφεραν τη σορό του παιδιού του, στο νοσοκομείο. Ο πόνος ανείπωτος για τον τραγικό πατέρα.

Ποια είναι τα υπόλοιπα θύματα της φονικής πλημμύρας:(Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα)

  • Νεκρός 50χρονος άντρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου.
  • Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.
  • Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.
  • Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής
  • Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.
  • Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.
  • Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.
  • Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.
  • Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …