Ο "BIG BROTHER" στους Εμπορουπαλλήλους

Υπό "παρακολούθηση" εργάζονται εν αγνοία τους πολλοί εμπορουπάλληλοι, καθώς οι εργοδότες-έμποροι έχουν τοποθετήσει κρυφές κάμερες, στις οποίες εκτός από εικόνα, γίνεται καταγραφή και του ήχου, όπως καταγγέλλει η παράταξη "Ελεύθεροι Εμπορουπάλληλοι" του Συλλόγου Εμπορουπαλλήλων Πάτρας.

"Μετά από καταγγελίες και ενημέρωση από διάφορους συναδέλφους μας ανακαλύψαμε ότι αρκετοί εργοδότες με το πρόσχημα της ασφάλειας (πράγμα θεμιτό) τοποθετούν κάμερες ασφαλείας στα καταστήματα τους, κάτι στο οποίο δε έχουμε αντίρρηση, αλλά πολλές φορές αυτές οι κάμερες, οι οποίες αρκετές από αυτές διαθέτουν κι ήχο χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των εργαζόμενων για την απόδοση τους ή για να έχουν ενημέρωση στο τι λέγεται μεταξύ των εργαζόμενων, για θέματα που τους αφορούν και μάλιστα από την ασφάλεια των σπιτιών τους, αφού με το ίντερνετ έχουν άμεση εικόνα και ήχο στο κινητό τους ή στον προσωπικό τους υπολογιστή.

Να ενημερώσουμε πρώτα τους εργαζόμενους ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε προσπάθεια έλεγχου της συμπεριφοράς η απόδοσης του προσωπικού μέσω των καμερών. Φυσικά οι εργοδότες γνωρίζοντας ότι παρανομούν και εκμεταλλευόμενοι τον φόβο των εργαζόμενων μήπως απολυθούν προχωράνε σε παρατηρήσεις μέσω κάμερας (εικόνας κι ήχου) η χρησιμοποιούν τις κάμερες για την αξιολόγηση του προσωπικού τους.

Εμείς σαν παράταξη "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" καταδικάζουμε αυτές τις νέες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι εργοδότες και καλούμε την επιθεώρηση εργασίας και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία να χτυπήσει στην ρίζα του αυτό το φαινόμενο που σιγά-σιγά γιγαντώνεται στην ελληνική αγορά.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να είναι πολύ προσεκτικοί και αν αντιληφθούν τέτοιες συμπεριφορές να έρθουν σε άμεση επαφή με το συνδικαλιστικό τους όργανο για να αντιμετωπίσουμε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας στους διάφορους ελέγχους που πραγματοποιεί να ελέγχει και τις κάμερες των καταστημάτων ώστε να βλέπει αν έχει συντελεστεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναδείξουν το θέμα και να κάνουν τις ανάλογες παρεμβάσεις στην κυβέρνηση. Δυστυχώς οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την παρούσα κατάσταση που τους ευνοεί στο να παρανομούν εναντίον των εργαζόμενων βρίσκουν όλο κι νέους τρόπους να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους όχι σαν εργαζόμενους και συνεργάτες άλλα σαν αντικείμενα παροχής υπηρεσιών BIG BROTHER IS HERE.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ"

Η καταγγελία κοινοποιείται:

  • ΓΣΕΕ
  • ΟΙΥΕ
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία »

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδοκίμασε τις αναφορές του κ. Κασσελάκη  στην βάπτισή του με τα «μεταφυσικά …