Μέτρα μείωσης της ανεργίας στον προυπολογισμό του 2018

Με στόχο την μείωση της ανεργίας στο 18,4% το 2018, περιγράφει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή και συγχρόνως θα συνεχιστεί η προώθηση μέτρων, μέσω συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που έχουν σχεδιασθεί και υλοποιούνται περιλαμβάνουν:

  1. Προγράμματα για ανέργους.
  2. Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων Υψηλών Προσόντων Ηλικίας 25 - 29 ετών στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
  3. Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της ανεργίας στο Κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και του Εξαγωγικού Εμπορίου. (Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση).
  4. Πρόγραμμα εκπαίδευσης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας άνεργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα του Τουρισμού στο αντικείμενο του Digital Marketing.
  5. Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της Ανεργίας στο Κλάδο των Υποδομών και Μεταφορών. (Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση).
  6. Συνέχιση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας σε ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και Δημόσιο.
  7. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη / 3000 νέοι - υψηλών προσόντων (χρηματοδότηση από τον Ιδιωτικό Τομέα). Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ανεργίας θα έχει και η αξιοποίηση του σχετικά νέου θεσμού της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Για την αξιοποίηση αυτή προγραμματίζονται:

  • Ίδρυση 100 Κέντρων Στήριξης για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
  • Σύσταση Ταμείου για την ενίσχυση της ΚΑΛΟ με διαθέσιμο αρχικό κεφάλαιο 28 εκατ. ευρώ
  • Προγράμματα επιχορηγήσεων για υπάρχουσες επιχειρήσεις και startups.

Παράλληλα προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν σε:

  • Σύστημα αμοιβαίων υποχρεώσεων μεταξύ των ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ και του ΟΑΕΔ.
  • Σύσταση Περιφερειακών Συμβουλίων Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και Σύνδεσης με την Απασχόληση.
  • Απασχόληση ανέργων ως ποσοστό του συνολικού αριθμού εργαζομένων στην εκτέλεση δημοσίων έργων.
  • Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου πιστοποίησης παρόχων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Επέκταση ειδικού εποχικού επιδόματος στους εργαζομένων στο χώρο του χορού και των τεχνικών απασχολουμένων σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Η εισαγωγή σε ΜΕΘ γίνεται με ιατρικά κριτήρια

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον …