3 Έλληνες στην παγκόσμια λίστα των δισεκατομμυριούχων(ΦΩΤΟ)

Με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τρία είναι τα ελληνικά ονόματα που ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes, πλουσιότερος Έλληνας για το 2017 είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, ο οποίος με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται στην 814η θέση. Ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης.

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στην 973η θέση.

Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore. Το 1994 με τους συνεταίρους του στην Glencore, ανέλαβε το τμήμα που ασχολείται με το trading ψευδαργύρου, χαλκού και μολύβδου, κερδίζοντας τη φήμη του καλύτερου διαχειριστή επενδύσεων σε βιομηχανικά μέταλλα παγκοσμίως.

Η Glencore είναι ένας κολοσσός στον χώρο των παραγώγων, ελέγχοντας σήμερα ένα αναλογικά τεράστιο τμήμα των διεθνών συναλλαγών επί ενεργειακών προϊόντων παράλληλα με ένα τεράστιο δίκτυο εταιρειών που παράγουν τις σχετικές πρώτες ύλες

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη (τρίτος πλουσιότερος Έλληνας) βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, Ο κ. Λάτσης διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα «EFG International», στον ενεργειακό όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων «Lamda Development».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …