Πόσο θα κοστίσει το φετινό φυσικό έλατο για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Ξεκίνησε η κοπή των δέντρων στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, περιοχή όπου περισσότεροι από εννέα στους δέκα κατοίκους ασχολούνται με την καλλιέργεια ελάτου. Πλέον, οι παραγωγοί αναμένουν την άδεια για τη διακίνηση των δέντρων, η οποία αναμένεται να εκδοθεί από μέρα σε μέρα.

Οι καλλιεργητές, αναγνωρίζοντας την οικονομική στενότητα, εύχονται η αγορά χριστουγεννιάτικων φυτών να κινηθεί τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα, γεγονός που θα τους ικανοποιήσει, όπως σημειώνει ο πρόεδρος των παραγωγών ελάτου Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είμαστε κι εμείς επιφυλακτικοί, ο κόσμος είναι σφιγμένος, το γνωρίζουμε αυτό και δεν ξέρουμε πώς θα πάει η φετινή χρονιά. Ευελπιστούμε να πάμε καλά. Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια δίνουμε περίπου 20.000 δέντρα. Ελπίζουμε τόσα να δοθούν και φέτος στην αγορά» είπε προσθέτοντας ότι πριν από μια πενταετία πουλούσαν τον διπλάσιο αριθμό ελάτων.

«Οι τιμές πρέπει να είναι προσιτές στον καταναλωτή για να μπορεί και ο κόσμος να αγοράσει και εμείς να πουλήσουμε δέντρα στον κόσμο. Θα βρεις έλατο και με 20 ευρώ και ανάλογα με το μέγεθος και το ύψος ανεβαίνει η τιμή» σημείωσε.

Στο «χωριό των Χριστουγέννων», τα κέρδη από τα έλατα δεν είναι πάντα αρκετά για τη διαβίωση μιας οικογένειας. Ωστόσο, λέει ο πρόεδρος, «με αυτό το εισόδημα ή βοήθημα αν θέλετε, κρατάμε τη νέα γενιά, τη νεολαία στο χωριό μας. Δεν φτάνουν τα χρήματα ως εισόδημα, αλλά είναι ένας καλός λόγος για να μείνουμε εδώ».

Από τη γη του Ταξιάρχη, θα φτάσουν σε λίγες μέρες τα έλατα σε όλη τη χώρα, κυρίως δε στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Ξάκης, τα τελευταία χρόνια γίνονται και περιορισμένες εξαγωγές.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …