Κατεβάζουν ρολά με γενική απεργία 2 Ελληνικές περιοχές

Γενική απεργία αποφασίστηκε για αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου σε Λέσβο και Λήμνο, με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων με αίτημα την παραμονή των νησιών σε καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση «παρά τις επαφές που υπήρξαν με εκπροσώπους τόσο της Κυβέρνησης, όσο και των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεν λήφθηκε κάποια επίσημη διαβεβαίωση για την παραμονή των νησιών στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «κλείνουμε ταυτόχρονα τη μέρα εκείνη καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα προκαλέσει ασφυξία. Αν τελικά από 1ης Ιανουαρίου 2018 αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, το κόστος ζωής μας θα εκτοξευθεί ή πιο απλά, το εισόδημά μας θα μειωθεί κατά 7%».

Για την Τετάρτη επίσης, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Νομικά πρόσωπα και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λέσβου με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Τέλος, ο Δήμος Λέσβου, συμμετέχει στην κινητοποίηση με το κλείσιμο των υπηρεσιών του και τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στις 11 το πρωί της Τετάρτης.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό μαζικά και ειρηνικά για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας. Όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε την διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και λέμε όχι στην καταστροφή της οικονομίας του νησιού μας» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λέσβου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …