Με 23 παραβάσεις της Εργατικής νομοθεσίας η Black Friday

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για τη Black Friday διενεργήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά 98 εμπορικά πολυκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και εντοπίστηκαν 23 παραβάσεις της νομοθεσίας αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Οι παραβάσεις που αφορούσαν χρονικά όρια εργασίας και υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων αλλά και ζητήματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των ελέγχων για την εορταστική περίοδο με έμφαση στους κλάδους του επισιτισμού, της παροχής υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …