15 Δεκεμβρίου η πίστωση του Κοινωνικού Μερίσματος! 4 νέες αλλαγές

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ανέφερε, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διαδικασία, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «ο σχεδιασμός μιας τέτοιας επιδότησης πρέπει να έχει κάποιες σταθερές που προκύπτουν από τη φορολογική αρχή. Σε κάθε περίπτωση διευρύνονται τα εισοδηματικά όρια. Θα λάβουν το επίδομα περισσότεροι από το 32% της χώρας».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι:

«Από σήμερα θα λειτουργεί και ένα mail στο οποίο μπορούν να στέλνουν οι πολίτες προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα νέα αίτησης. Δηλαδή, εάν απορριφθεί ή εάν ο υποψήφιος δικαιούχος θεωρεί ότι έχει συμβεί κάποιο λάθος και μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, μπορεί να κάνει νέα αίτηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Κατά τ’ άλλα, παρότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα, είναι γεγονός, είναι και πρώτη διαδικασία αυτή, έχουν εγκριθεί περισσότερες από 520.000 αιτήσεις, το μέσο ποσό της επιδότησης είναι 570 ευρώ, είναι σημαντικό δηλαδή και αυτό που ίσως αξίζει να αναφέρω είναι ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους. 12 Δεκεμβρίου κλείνει η πλατφόρμα και 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα».

Από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προωθούνται τέσσερις αλλαγές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα.

Παράλληλα σκοπός των διορθώσεων είναι να αρθούν και οι σχετικές δυσκολίες που έχουν καταγραφεί.

Οι αλλαγές

  1. Οι γονείς θα μπορούν να δηλώνουν σε συγκεκριμένο πεδίο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το τέκνο που έχει γεννηθεί το 2017
  2. Θα θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα , όσα παιδιά είναι έως 25 ετών εφόσον έχουν ΑΦΜ αλλά δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις
  3. Όσοι φιλοξενούνταν σε ανθρώπους που έχουν αποβιώσει, το σύστημα θα τους παρέχει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση με τα δικά τους στοιχεία
  4. Οι ανασφάλιστες χήρες θανόντος θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να υποβάλουν αίτηση με τα δικά τους στοιχεία

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …