Ανακοινώσεις καταδίκης της κατάληψης του ΕΚΠ από το ΠΑΜΕ

Μπαράζ ανακοινώσεων καταδίκης της κατάληψης από αργά το απόγευμα της Παρασκευής του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, από το ΠΑΜΕ, λίγο πριν την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ.

Οι ανακοινώσεις αναλυτικά:

  • Διοίκηση Ε.Κ.Πάτρας:

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει τη σταλινική, πραξικοπηματική, φασιστική κίνηση του ΠΑΜΕ να προχωρήσει σε κατάληψη του Ε.Κ.Πάτρας ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων του από τα Δικαστήρια.
Το ΠΑΜΕ παρεμποδίζει τραμπουκικά και ανερυθρίαστα την πρόσβαση των εργαζομένων στο Σπίτι του Εργάτη!!!! ενώ χρόνια τώρα ούτε κατά που πέφτει το Εργατικό Κέντρο ήξερε, παρά μόνο στις εκλογές εμφανίζονταν για τους συσχετισμούς και με διαλυτικές προθέσεις.
Στόχος είναι η διάλυση των Αρχαιρεσιών του Ε.Κ.Πάτρας, όπου έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με το Καταστατικό του για την Κυριακή 3/12/2017 από τις 9.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ., και να πραγματοποιηθούν όταν οι συσχετισμοί είναι υπέρ του Περισσού και του Δήμου.
Παράνομα, συντεχνιακά, καταχρηστικά, λυσσαλέα με νοθείες Παμμικρασιατικού και άλλων παραμάγαζων προσπαθούν να ελέγξουν το Ε.Κ.Πάτρας, πάραυτα δεν τους βγαίνει.
Οι εργαζόμενοι της πόλης μας δεν τους το επιτρέπουν και το ΠΑΜΕ προσπαθεί τραμπουκικά, φασιστικά και μέσω των Δικαστηρίων να διαμορφώσει το Μητρώο Αντιπροσώπων που θα τους καταστήσει πλειοψηφούσα δύναμη, όπως ευελπιστούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ.

Ο ΔΗΜΟΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ!!!!!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΣ-ΠΑΜΕ!!!!!!!

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ!!!!!!!"

  • Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΑΣΚΕ:

"ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ…
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάληψη που συντελείται από χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, από δυνάμεις της μειοψηφίας, που συντονίζονται και καθοδηγούνται από το Π.Α.ΜΕ, το «κόμμα» και τη Δημοτική Αρχή Πάτρας.
Στόχος είναι να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή εκλογών στο ανώτερο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της πόλης. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης που απορρίπτει προσφυγές σωματείων της μειοψηφίας, σύμφωνα με τις οποίες ζητούσαν τον αποκλεισμό νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Π., ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.
Τονίζουμε ότι στην («αστική») δικαιοσύνη προσέφυγαν 3 φορές οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ και του «κόμματος» (και εκδόθηκαν 8 απορριπτικές για εκείνους αποφάσεις), ζητώντας τη «συνδρομή» της για τον αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων σωματείων - μελών του Ε.Κ.Π. Είναι η ίδια («αστική») δικαιοσύνη που σήμερα καταγγέλλουν τάχα για «Δικαστικό Πραξικόπημα», επειδή στο τέλος….δεν τους έκανε τα «χατίρια».
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, δεμένες πίσω από το κομματικό άρμα οδηγούνται σε συνδικαλιστικό «βέρντιγκο», και με τον συντονισμό κομματικού Βουλευτή και της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, επιχειρούν ανεπιτυχώς, λίγο πριν τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου, ν’ αθροίσουν «κομματικούς ψήφους» σε αυτό. Όταν τελικά αυτό δεν μεταφράζεται σε θετικά για εκείνους εκλογικά αποτελέσματα, προσφεύγουν σε έκνομες πράξεις, μεταθέτοντας τις ευθύνες τους αλλού.
Τη στιγμή που χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες και να ενισχύσουμε τη δράση μας για πετυχημένες κινητοποιήσεις στις 14 Δεκέμβρη και την πραγματοποίηση μιας μαζικής - πανεργατικής συγκέντρωσης, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ανεργίας, της ακρίβειας, της μνημονιακής εισοδηματικής πολιτικής και της φορολογίας, που επηρεάζουν αρνητικά το διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων, την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ με την διασπαστική λειτουργία και δράση του, αντιπαλεύοντας και υπονομεύοντας τα συνδικάτα και την απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, επέλεξε γι’ άλλη μια φορά να προσφέρει τις «καλές υπηρεσίες» του στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αποφάσισε κατάληψη στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αποπροσανατολίζοντας και διασπώντας την ενωμένη δράση των εργαζομένων για θέματα και προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων.
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ…
Εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτήν τη διασπαστική ενέργεια και παραδίδουμε την υπονομευτική στρατηγική στην κρίση των Ελλήνων εργαζομένων. Δεν μας είχε συνηθίσει αυτή η ιστορική παράταξη, σε τέτοιες «υψηλής» κοινωνικής αξίας και συμβολισμού «πρωτοβουλίες»…σε βάρος των συνδικάτων!
ΕΜΕΙΣ όμως, δεν επιτρέπεται να υποκύψουμε σε οπορτουνιστικές λογικές που επικαλούνται οι δήθεν ταξικές δυνάμεις και έχουν επιφέρει τον άκρατο κομφορμισμό, αφού, ουσιαστικά, με τέτοιου είδους ασόβαρες πράξεις και ενέργειες αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα.
ΕΜΕΙΣ, στην πράξη και όχι στα λόγια, αντιπαλεύουμε τις πολιτικές λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας.
Σε αυτή την αυτόνομη προοδευτική πορεία ο ρόλος της μεγάλης μας παράταξης είναι ξεκάθαρος και αποφασιστικός.
Προειδοποιούμε τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ ότι αυτή η επικίνδυνη και ομολογουμένως ασόβαρη ενέργειά τους, ανοίγει τους «Ασκούς του Αιόλου». Τους καλούμε να τερματίσουν εδώ και τώρα την κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση γύρω από την κατάληψη και τα βίαια γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην Πάτρα.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «κρύβεται», κανείς δεν μπορεί να «νομιμοποιεί» με την ανοχή και τη σιωπή του, τη βία και τον αυταρχισμό.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!"

  • ΓΣΕΕ:

"ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάληψη που συντελείται από δυνάμεις της παράταξης «Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία» (Π.Α.ΜΕ) στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, η οποία φαίνεται να έχει ως στόχο την παρεμπόδιση της αυριανής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέων οργάνων στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό φορέα της πόλης.
Σωματεία φιλικά προσκείμενα στη συγκεκριμένη παράταξη, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη τις προηγούμενες ημέρες, ζητώντας τον αποκλεισμό αντιπροσώπων άλλων σωματείων - μελών του Ε.Κ.Π, στις εκλογές της 3ης Δεκέμβρη.
Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε και απέρριψε τις προσφυγές τους!
Η ετυμηγορία της δικαιοσύνης επιβάλλεται να γίνει σεβαστή απ’ όλους και ειδικά από εκείνους που πρώτοι επέλεξαν αυτό το δρόμο!
Τέτοιου είδους πρωτόγνωρες ιστορικά «πρωτοβουλίες» παρατάξεων της μειοψηφίας, είναι καταδικαστέες και αποδυναμώνουν τις εργατικές διεκδικήσεις.
Ποτέ άλλοτε, στον ευρωπαϊκό τουλάχιστον χώρο, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ όσο στις μέρες μας. Σήμερα δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση μόνο επιμέρους πλευρές ή συγκεκριμένα περιεχόμενα της συνδικαλιστικής δράσης. Αμφισβητούνται τα ίδια τα συνδικάτα ως θεσμός και εγείρονται ερωτηματικά για το μέλλον τους. Οι όποιες αλλαγές δρομολογούνται με τον επερχόμενο συνδικαλιστικό νόμο, έχουν στόχο να ολοκληρωθεί η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, η παραπέρα απαξίωση και υπονόμευση της λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων. Αν μη τι άλλο είναι επιπόλαιο και επικίνδυνο να συμβάλλουν και δυνάμεις «εντός των τειχών» στον επιχειρούμενο περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Καλούμε ως ΓΣΕΕ, την παράταξη της Τ.Α.Σ (Π.Α.ΜΕ), να σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και να απόσχει από κάθε πράξη και ενέργεια που κατατείνει στην παρεμπόδιση της αυριανής εκλογικής διαδικασίας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.
Η κατάληψη πρέπει να τερματιστεί ΣΗΜΕΡΑ, όπως ΣΗΜΕΡΑ θα πρέπει να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της συγκεκριμένης παράταξης από το χώρο. Αύριο το πρωί αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων πρέπει να προσέλθουν και να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα εκλογικά τους δικαιώματα."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …