Ο φετινός ο πιο κρύος Δεκέμβριος της τελευταίας 7ετίας στην Ευρώπη!

Μπορεί η φετινή χρονιά να είναι μία από τις πιο ζεστές που διανύουμε ωστόσο ο μήνας που μόλις μπήκαμε θα είναι για την Ευρώπη ο πιο κρύος Δεκέμβριος των τελευταίων επτά ετών.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου σε τελευταία έκρηξη ψύχους, πριν σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είναι ασυνήθιστα κρύο αναφέρουν οκτώ μετεωρολόγοι που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι ο πιο ψυχρός από το 2010, καθώς υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «σπρώχνουν» αρκτικούς ανέμους νότια.

Και ενώ η Ευρώπη θεωρείται ότι τροφοδοτείται επαρκώς με ηλεκτρικό ρεύμα αυτό τον χειμώνα και τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι υψηλότερα από τον μέσο όρο για την εποχή του χρόνου, οι αντοχές θα μπορούσαν να δοκιμαστούν, σε εκτεταμένες περιόδους ακραίου κρύου.

Η Κίνα συμπληρώνει το "iefimerida.gr" προβλέπει ότι θα έχει έλλειψη φυσικού αερίου, γεγονός που μπορεί να σημάνει ανταγωνισμό με την Ευρώπη για τα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου, που ήδη διακινούνται στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους.

«Ακραίo, ακόμη και επικίνδυνο κρύο απειλεί κατά καιρούς αυτόν τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένου και του Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Joe D’Aleo, επικεφαλής μετεωρολόγος της WeatherBell Analytics LLC. «Χιόνι θα πέσει στην ανατολική Ευρώπη και θα εξαπλωθεί στο κέντρο» σημειώνει ενώ άλλος μετεωρολόγος προβλέπει ότι το κρύο θα ξεκινήσει στο πρώτο δεκαπενθήμερο από τη Νορβηγία και θα περάσει στη νοτιοδυτική Ευρώπη προτού οι θερμοκρασίες επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η αποκλιμάκωση του κρύου στη βόρεια Ευρώπη φαίνεται να βελτιώνεται στα μέσα του μήνα αλλά αναμένονται νέα κύματα ψύχους αργότερα τον Δεκέμβριο στον Νότο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …