Καζάνι που βράζει το (με ζημιές)Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μετά την αναβολή των εκλογών(ΦΩΤΟ)

Ημέρα εξελίξεων αναμένεται η σημερινή στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, μετά την κατάληψη από το "ΠΑΜΕ" και την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης, μετά την κατάληψη σε ένα κτίριο όπου οι ζημιές από τους καταληψίες είναι εμφανής.

Ακολούθησε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας η οποία άσκησε ποινική δίωξη για παρεμπόδιση διεξαγωγής εκλογών ενώ ερευνάται και η πιθανή χρήση βίας κατά μελών της εφορευτικής επιτροπής.Με εντολή της Εισαγγελίας, την προανάκριση ανέλαβε το 2ο Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η κατάληψη έληξε χθες στις 9 το βράδυ, αλλά σήμερα το ΠΑΜΕ καλεί σε νέα έκτακτη συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να οριστεί προσωρινή διοίκηση.

Χαρακτηριστική για τα τεκταινόμενα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, είναι η ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας":

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μια κατάληψη που σαφώς δεν περιέχει καμία διεκδίκηση για τους Εργαζόμενους και καμιά μορφή εναντίωσης στην κυβέρνηση και την πολιτική της, αλλά την αμφισβήτηση των δικαστικών αποφάσεων, της δικαστικής οδού, άκουσον-άκουσον, που αυτοί επέλεξαν.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την κατάληψη στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο, μια ΚΑΤΑΛΗΨΗ που σκοπό και στόχο είχε την παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας, των ΕΚΛΟΓΩΝ που με δημοκρατικές διαδικασίες έχει δρομολογήσει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, για την ανάδειξη των νέων τους οργάνων.
Αυτή η προαναφερόμενη πρωτοφανής ΚΑΤΑΛΗΨΗ, τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, αλλά και οι διαδικασίες που ανακοινώθηκαν, από τους καταληψίες, από Συνδικαλιστές αυτού του επιπέδου, μας αφήνουν πραγματικά όλους άφωνους και μάλιστα με πλείστα ερωτηματικά:
Είναι δυνατόν να επιλέγεις, την αλλοίωση της βούλησης των Εργαζόμενων με την δικαστική οδό και αφού τρως τρία αλλεπάλληλα χαστούκια να προσφεύγεις σε διαδικασίες παρεμπόδισης των εκλογών, αποδεχόμενος παράλληλα την ήττα σου και μάλιστα πολύ πριν εκφραστούν οι Εργαζόμενοι, προτού δηλ. ανοίξει η κάλπη.
Είναι δυνατόν να έχει εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή για τις ήδη προσδιορισμένες εκλογές και εσύ να μιλάς για εκ νέου μονομερείς διαδικασίες......αν είναι δυνατόν…..
Είναι δυνατόν να καταγγέλλεις τις εκλογικές διαδικασίες των παραταξιακών σου αντιπάλων όταν των δικών σου, αρκετών από τους καταληψίες ¨μπάζουν¨……….. και να επικαλείσαι την νομιμότητα, όταν δεν σέβεσαι τις δικαστικές αποφάσεις που εσύ προκαλείς ….έλεος….
Και το πιο σημαντικό γιατί κόπτεται το ΠΑΜΕ και κατ' επέκταση και η ¨συμπαραστεκόμενη¨ Δημοτική αρχή, γι αυτές τις συνδικαλιστικές εκλογές και όχι μόνον, την στιγμή που όλοι τους έχουν επιλέξει τον δικό τους μοναχικό δρόμο, τις χωριστές συγκεντρώσεις -κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, μακριά και έξω δηλ από τα νόμιμα καταστατικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά όργανα.....
Σύντροφοι και Συναγωνιστές αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα και ειδικά αυτές τις επαναστατικές κορώνες, τις οποίες καιρός είναι να επιδείξετε και προς τους κυβερνώντες που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα, προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που μας αγγίζει και μας αφορά όλους.
Μην δίνεται λοιπόν μ΄ αυτές σας τις πρακτικές, το άλλοθι στους κυβερνώντες, που θέλουν να παρέμβουν και να ισοπεδώσουν ακόμη και τις Συνδικαλιστικές μας κατακτήσεις.
Από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …