Μόνο εντός Ελλάδας οι σχολικές εκδρομές-Καταργούνται τα ταξίδια στο εξωτερικό

Καταργούνται σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σε μία προσπάθεια, όπως αναφέρεται, να μην υπάρχουν οι  διαχωρισμοί με τα σχολεία που δεν έχουν την δυνατότητα της κάλυψης των εξόδων για σχολικές εκδρομές εκτός χώρας.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές, μιας και βρίσκονται στον αέρα συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου, από τον Δεκέμβριο που εκδόθηκε η εγκύκλιος και σύμφωνα με την οποία:

«Οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

Δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εφεξής το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …