Αγγίζει βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα το Πολυνομοσχέδιο

Τον επανασχεδιασμό από ειδικό συλλογικό όργανο και από μηδενική βάση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (και στον Δημόσιο τομέα), των κατηγοριών των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και του τρόπου υπολογισμού του, προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση, το οποίο κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Παράλληλα, προωθείται τόσο ο βραχυπρόθεσμος όσο και ο μεσο-μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με την εκπόνηση και εφαρμογή σχετικού σχεδίου δράσης για την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία.

Όπως αναφέρεται, «η προτεινόμενη διάταξη στοχεύει, για πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην ολιστική προσέγγιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Πρόκειται για μεταρρύθμιση η οποία αποσκοπεί στο συγκερασμό της πολιτικής αποζημίωσης των απασχολούμενων σε ειδικότητες, κλάδους και χώρους εργασίας που δικαιολογούν την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με την ανάγκη για σχεδιασμό βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων, καθώς και μακροπρόθεσμων δράσεων για την κατά το δυνατό άμβλυνση των παραγόντων κινδύνου και την εγκαθίδρυση και εμπέδωση των αναγκαίων συνθηκών πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το ΑΕΠ προκαλεί η ενεργειακή κρίση

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) εισηγούνται ως λύση …