Αντιδράσεις από την παράταξη «Ελεύθεροι Εμπορουπάλληλοι Πάτρας»

Επιστολή προς ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, απέστειλε η παράταξη  "Ελεύθεροι Εμπορουπάλληλοι Πάτρας", επαναφέροντας λίγες ημέρες πριν την έναρξη του  Πατρινού Καρναβαλιού 2018, το αίτημα του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, για την υλοποίηση "Λευκής Νύχτας"', κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εμπορουπαλλήλους.

Η ανακοίνωση των Ελεύθερων Εμπορουπαλλήλων:

"Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας έκανε αίτημα προς την περιφέρεια για την διεξαγωγή λευκής νύχτας στην έναρξη του καρναβαλιού, δηλαδή να επιμηκυνθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12 η ώρα το βράδυ κάτι το οποίο όπως αποκαλύψαμε εμείς οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ πριν λίγους μήνες ήταν στις προθέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (άραγε ο εμπορικός σύλλογος σέρνεται πίσω από τις προθέσεις του συλλόγου εμπόρων ιστορικού κέντρου?) και γιατί άλλαξε στάση ο εμπορικός σύλλογος στο θέμα των λευκών νυχτών που κάποιες άλλες εποχές ήταν αντίθετος? (να θυμίσουμε μια παλιότερη απόπειρα του συλλόγου εμπόρων ιστορικού κέντρου την είχε καταδικάσει ο εμπορικός σύλλογος) , τελικά τι παιχνίδια παίζονται στις πλάτες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών κι των εμποροϋπαλλήλων ? Τελικά θα κάνει λευκή νύχτα ο εμπορικός σύλλογος για να ευνοηθούν για ακόμη μια φορά τα πολυκαταστήματα κι μερικοί επιχειρηματίες στο κέντρο αδιαφορώντας για τους συνάδελφους τους που είναι εκτός κέντρου?

Αδιαφορώντας ότι δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά , με το να δουλεύει η αγορά μόνο Κυριακές κι λεύκες νύχτες κι τις υπόλοιπες μέρες να μην δουλεύει ? Που το πάει ο εμπορικός σύλλογος και ο πρόεδρος του κ Ρώρος ? Στο να αυξήσει τα λειτουργικά έξοδα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μην αντέξουν κι να κλείσουν σε ένα δυο χρόνια κι να στείλει χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους στην ανεργία ?

Εμείς σαν ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , θα ζητήσουμε και την βοήθεια σύσσωμου του εργατικού κινήματος θα αντιδράσουμε και θα διαμαρτυρηθούμε πολύ έντονα με κινητοποιήσεις κι έντονες διαμαρτυρίες σε όλους τους φορείς και ελπίζουμε να μην επικρατήσει η άποψη της λευκής νύχτας στην έναρξη του καρναβαλιού, που κι μεις σαν πολίτες αυτής της πόλης θέλουμε να απολαύσουμε άλλα δε θα μπορούμε γιατί θα πρέπει να είμαστε στην εξαναγκαστική υποχρεωτική από τους εργοδότες μας εργασία (και αν θα πληρωθούμε τις επιπλέον ώρες, πράγμα αμφίβολο).

Νεωτερισμοί και πειραματισμοί στην πλάτη του εργαζόμενου

Η νοοτροπία των πολυκαταστημάτων για ανοικτά καταστήματα 24ωρες το 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα φαίνεται αρχίζει και επηρεάζει και τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου.

Αν θέλετε κύριοι να κάνετε μητροπολιτικό κέντρο την πατρα να αναπτύξετε τους άλλους τομείς (τουρισμό ,υποδομές κτλ) και να καταφέρετε να έρχονται από τις γύρω περιοχές όχι τις νύχτες άλλα την ήμερα, 6 μέρες την εβδομάδα που είναι ανοικτά τα καταστήματα αυτή θα είναι η επιτυχία σας κι όχι να δουλεύει η αγορά μόνο νύχτες κι Κυριακές για να εξυπηρετήσουμε 100-150 επισκέπτες άλλων περιοχών και ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …