Ομιλία της ντροπής για το θέμα της απεργίας από τον Τσακαλώτο(VIDEO)

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στις διατάξεις για την απαρτία, όταν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για κήρυξη απεργίας. Αναγνώρισε πως η κυβέρνηση στο θέμα αυτό έχασε μια μάχη εναντίον των δανειστών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Νομίζω πως μπορεί να γίνει κατανοητό, ότι δεν είναι κάτι αυτό που θα το επιλέγαμε. Δεν είναι θετικό μέτρο. Ούτε και θα δεχόμασταν αυτό που προτείνει η ΝΔ για την κήρυξη της απεργίας» είπε ο υπουργός Οικονομικών και επισήμανε, ότι στη διαπραγμάτευση, ειδικά με το ΔΝΤ, υπήρχαν τρεις πυλώνες για τα εργασιακά –οι συλλογικές συμβάσεις, οι απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος- και μόνο η συγκεκριμένη προωθούμενη διάταξη πέρασε τελικά στο νομοσχέδιο.

«Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε και αυτή τη διάταξη. Μπορώ να σας πω ότι είχαμε και την υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που είχε αποφανθεί ότι δεν χρειάζεται μια τέτοια διάταξη, διότι αφενός είναι ήδη αυστηρή η υφιστάμενη νομοθεσία και αφετέρου, πολλές αποφάσεις κήρυξης απεργίας κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές» είπε και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα πάντως, να δούμε και ποιο είναι το βάρος αυτής της διάταξης. Για παράδειγμα, όταν μια επιχείρηση έχει 100 εργαζόμενους και μπορεί να παρθεί μια απόφαση με παρόντες 50 και με αποτέλεσμα 30-15-5, δεν φαίνεται καταστροφικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι να δούμε πώς θα ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στα συνδικάτα, να είναι περισσότερο διεκδικητικοί, να έχουν συμμετοχή για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας στον ΣΚΑΪ 100,3: Έρχεται δύσκολη αντιπυρική περίοδος - Θα δώσουμε τη μάχη μας

«Θα είμαστε εκεί να δώσουμε τη μάχη μας. Όλα κρίνονται από τη συνολική προσπάθεια που …