13 αλλαγές από το Πολυνομοσχέδιο που ανατρέπουν την καθημερινότητά μας Όλα όσα κρύβονται στα ψιλά γράμματα του πολυνομοσχεδίου

Οι 1.531 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή εκτός από το μπλόκο στις απεργίες, το ψαλίδι στα επιδόματα για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιλαμβάνουν δεκάδες διατάξεις που ανατρέπουν την καθημερινότητα όλων, όπως αναλύει παρακάτω η εφημερίδα "Τα Νέα".

  • Ειδικότερα στα ψιλά γράμματα του πολυνομοσχεδίου κρύβονται:

Αυξημένα Τέλη για Κτηματολογικά έγγραφα: Το κόστος ανέρχεται από 12 έως και 33 ευρώ.
Εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ: Ανατροπές για τους 40.000 εργαζόμενους με νέους εσωτερικούς κανονισμούς, μείωση όπου χρειάζεται του μισθολογικού κόστους και εθελουσίες εξόδους.

Εργαζόμενοι με επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία: Στον προθάλαμο των περικοπών μπαίνουν τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς θα επανακαθοριστεί το καθεστώς χορήγησής τους.
Άτομα με αναπηρία: Από ηλεκτρονική αξιολόγηση θα περάσουν τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν σήμερα προνοιακές παροχές σε χρήμα.
Φαρμακοποιοί: Ελάχιστο ωράριο λειτουργίας 40 ώρες την εβδομάδα, υποχρεωτική συμμετοχή σε διημερεύσεις και εφημερεύσεις.
Δάσκαλοι – καθηγητές: Υποχρεωτικά στις 30 ώρες την εβδομάδα το ωράριο εργασίας τους.
Σχολές χορού: Νέα διαδικασία για τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας τους.
Κομμωτές – Μανικιουρίστες: Καθιερώνονται νέα προσόντα και νέα διαδικασία για την άσκηση των συγκεκριμένων επαγγελμάτων.
Αρτοποιεία: Αλλάζουν τα κριτήρια αδειοδότησης και ίδρυσης των αρτοποιείων με μείωση των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων.
Δωρέαν σίτιση – διαμονή υπαλλήλων σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές.
Φορο-ρυθμίσεις: Στενό μαρκάρισμα θα ασκεί η Εφορία στους φορολογούμενους στους οποίους έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου. Για να μειωθούν οι πρόσθετοι φόροι και τα πρόστιμα κατά 40% θα πρέπει να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις ακόμη και μετά την έναρξη του φορολογικού ελέγχου και να πληρώσουν το ποσό εντός 30 ημερών.
Οδική βοήθεια: Κάθε εταιρεία οδικής βοήθειας υποχρεούται να πηγαίνει στο σημείο που καλεί ο πελάτης το αργότερο εντός μιας ώρας από τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί. Μάλιστα σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως 20.000 ευρώ! Οι εταιρείες οδικής βοήθειας έχουν περιθώριο έξι μηνών για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Επιχειρήσεις: Αυστηρότερα πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ αλλά και λουκέτο προβλέπει το νέο καθεστώς για την τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας καταναλωτών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

24ωρη απεργία για τις 14 Νοεμβρίου Η απόφαση ελήφθη από την ΑΔΕΔΥ

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 Νοεμβρίου προχώρησε η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας αυξήσεις σε μισθούς …