Ποιοι λαχνοί μένουν εκτός των Φορολοταριών;

Αρκετοί φορολογούμενοι διαπίστωσαν το τελευταίο διάστημα ότι δεν τους είχαν αποδοθεί λαχνοί για τη φορολοταρία του Δημοσίου, παρά τις συναλλαγές που έκαναν. Συγκεκριμένα, μπορεί οι λαχνοί να μην εμφανίζονται καθόλου ή να είναι λιγότεροι στην πληροφόρηση που λαμβάνουν από τη σχετική εφαρμογή, όπως αναλύει το "moneyonline.gr".

Οι οκτώ περιπτώσεις-Οι λόγοι, για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι οι εξής:

  • Ο Α.Φ.Μ. δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο των Φυσικών Προσώπων
  • Οι κινήσεις της κάρτας σας για αγορές δεν έγιναν σε επιχείρηση που λειτουργεί στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Στις κινήσεις της κάρτας ή του λογαριασμού σας εμφανίζονται πιστωτικές συναλλαγές οι οποίες υπερβαίνουν τις χρεωστικές, για το εν λόγω χρονικό διάστημα (π.χ. λόγω επιστροφής ποσών)
  • Την ημερομηνία της κλήρωσης το Φυσικό Πρόσωπο δεν είχε συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών
  • Δεν έχει διασυνδεθεί η κάρτα σας ή ο λογαριασμός που γίνονται οι μεταφορές πίστωσης ή άμεσες χρεώσεις (πάγιες εντολές) με τον Α.Φ.Μ. σας
  • Για τον Α.Φ.Μ. που διασυνδέεται ο λογαριασμός που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, υπάρχει δηλωμένη ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο των Δημοσίων Κληρώσεων Φυσικών Προσώπων ή στο Αρχείο του Υπουργείου Εσωτερικών
  • Όλες ή ορισμένες από τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν έχουν εκκαθαριστεί μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα. Σε αυτή την περίπτωση οι συναλλαγές αυτές θα ληφθούν υπόψη όταν εκκαθαριστούν, ήτοι στη Δημόσια Κλήρωση του επόμενου μήνα.
  • Η επιχείρηση/επιτηδευματίας όπου πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές με πίστωση στον λογαριασμό της, δεν έχει δηλώσει το συγκεκριμένο λογαριασμό ως «Επαγγελματικό».

Αν δεν συντρέχει κάποια από τις παραπάνω συνθήκες, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών για τυχόν προβλήματα που συνδέονται με τον λογαριασμό σας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …