Η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου σήμερα

Μπορεί για τους περισσότερους η Δευτέρα να είναι η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας, ωστόσο η σημερινή φαίνεται να είναι λίγο περισσότερο από τις άλλες. Εάν αισθάνεστε πιο κουρασμένοι, πιεσμένοι και κακόκεφοι το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φταίτε εσείς, αλλά η "Blue Monday".

Η "Blue Monday", όπως ονομάζεται η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, θεωρείται ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. Οι άνθρωποι κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα του χρόνου.

Βάσει ενός μαθηματικού τύπου, στον οποίο υπολογίζονται ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση, το συμπέρασμα είναι ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο καταθλιπτική του έτους.

Η πρώτη "Blue Monday" στην ιστορία ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Δρ. Κλιφ Αρνάλ, χρησιμοποίησε την εξίσωση αυτή για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …