Μέχρι τον Μάρτιο θα εφοδιαστούν με POS τα διόδια

«Τα διόδια πρέπει να εγκαταστήσουν pos σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση και θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά στα σχολικά κυλικεία είμαστε διατεθειμένοι να επανεξετάσουμε το θέμα της εγκατάστασης και να βρούμε λύση» δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου, μιλώντας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές στα διόδια.

Ωστόσο τα δορυφορικά συστήματα (εγκατάσταση πομποδέκτη σε φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα και αναγνώριση πινακίδων στα ΙΧ) προβλέπουν ξήλωμα των σταθμών διοδίων. Για το λόγο αυτό περιμένουν να δοθούν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις του νέου συστήματος και να πάρουν στα χέρια τους την μελέτη για να αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Ξεκαθαρίζουν πάντως οι ειδικοί πως οι εταιρείες παραχώρησης θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσουν POS πέρα από τα μέσα Μαρτίου που προβλέπει με την πρόσφατη απόφασή της η ΑΑΔΕ, πράγμα που υποδηλώνει ότι θα ζητήσουν παράταση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …