Απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε κρούσματα βίας-Ένας ακόμη θύμα επίθεσης

Επίθεση από συνοδό ασθενούς δέχθηκε επικουρικός γιατρός του Νοσοκομείου «Λαϊκό» κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Το Σωματείο Εργαζομένων το νοσηλευτικού ιδρύματος ζητά την παρέμβαση της διοίκησης για την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και την πρόληψη ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΑ «Λαϊκό», κατά τη διάρκεια της εφημερίας, επικουρικός γιατρός δέχθηκε γροθιά από συνοδό ασθενούς.

Το Σωματείο καταδικάζει το περιστατικό σημειώνοντας ότι «αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανάλογων περιστατικών βίας κατά των Λειτουργών της Υγείας στο χώρο των Δημόσιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Και καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου «να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό και παράλληλα να εντείνει τις ενέργειές της για την επαρκή και ουσιαστική φύλαξη όλων των χώρων του Νοσοκομείου μας προκειμένου να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους ανάλογα περιστατικά βίας κατά των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι, παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο Λαμίας συνοδός ασθενούς απείλησε με όπλο τους εργαζόμενους στο τμήμα Αξονικού Τομογράφου, ενώ επιθετικές συμπεριφορές προς γιατρούς και νοσηλευτές έχουν καταγγελθεί στο πρόσφατο παρελθόν και σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …