Τα προβλήματα φέρνουν τριήμερο λουκέτο 23-25 Ιανουαρίου Ανάμεσά τους και οι περικοπές μισθών

Τριήμερη απεργία 23-25 Ιανουαρίου ως διαμαρτυρία για τα προβλήματα που ακόμα δεν έχουν επιλυθεί ούτε φαίνεται κάτι σχετικό στον ορίζοντα, εξήγγειλε ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας ότι την ακαδημαϊκή κοινότητα απασχολούν ζητήματα, όπως οι περικοπές μισθών, η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και το αίτημα για νέους διορισμούς. Η γενική συνέλευση των καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της απεργίας.

Η ανακοίνωση:

"Στον πανεπιστημιακό χώρο τεράστια προβλήματα παραμένουν άλυτα επί μακρά σειρά ετών και διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση: η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η ουσιαστική ανυπαρξία νέων διορισμών, οι αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές, η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν νέες περικοπές μισθών. Η εφαρμογή του νέου «ειδικού μισθολογίου» των Πανεπιστημιακών θα επιφέρει περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στις ήδη αδιανόητα χαμηλές αποδοχές μας.

Το χειρότερο, όμως, εν προκειμένω είναι ότι με την εφαρμογή του μισθολογίου αυτού καθιερώνεται επισήμως ένα νέο, απαράδεκτα χαμηλό μισθολόγιο για τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία προς το λειτούργημα, την προσφορά και τα προσόντα τους.

Οι αποδοχές μας πλέον δεν θα είναι αποτέλεσμα συγκυριακών περικοπών (κάτι που επέτρεπε να πλανάται η ελπίδα επαναφοράς στα παλαιότερα επίπεδα), αλλά μόνιμο αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης. Την καταστροφική αυτή απόφαση δεν θα τη νομιμοποιήσουμε με τη σιωπή μας. Τώρα που τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη.

Για τους λόγους αυτούς, η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τριήμερης προειδοποιητικής απεργίας, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2018, με αποχή από κάθε διδακτικό και διοικητικό έργο.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

  • Να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.
  • Να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των Πανεπιστημιακών Δασκάλων στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

Καλούμε σε συστράτευση τους Συλλόγους ΔΕΠ των Σχολών του ΕΚΠΑ και άλλων Πανεπιστημίων και ταυτόχρονα καλούμε την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ να αναλάβει ενεργητικό ρόλο στην προώθηση των αιτημάτων της ακαδημαϊκής κοινότητας."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλλαγή ρότας από ΝΔ-Δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής

Η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με ασφα..