Γίνε πιο παραγωγικός στη δουλειά σου, ξεχνώντας λανθασμένες συνήθειες

Κανείς δεν μπορεί να σαμποτάρει τον εαυτό σου περισσότερο από εσένα τον ίδιο. Η τεχνολογία, οι πολλές οθόνες, η digital εποχή έχει κάνει το attention span μας να μπαίνει σε μια μαύρη τρύπα και να θέλει κλαρκ για να το σηκώσει και να το βάλει σε γραμμή παραγωγής.

Είναι μερικές κακές συνήθειες, λοιπόν, που όχι μόνο ρίχνουν την παραγωγικότητα και την ακρίβεια στα τάρταρα αλλά σε βάζουν σε ένα comfort zone, με αποτέλεσμα να γίνεσαι λιγότερο δημιουργικός.

Το "askmen" συγκέντρωσε τέσσερα πράγματα που αν τα μειώσεις, σε βάθος χρόνου, θα δεις πόσο πιο συγκεντρωμένα και παραγωγικά θα κυλά η μέρα σου. Είτε έχει να κάνει με τη δουλειά στο γραφείο είτε με τη ζωή την ίδια.

To ξεκίνημα

Πολλοί συγγραφείς περνούν ατελείωτες ώρες κάνοντας brainstorming για το τι θα γράψουν. Η ουσία είναι όμως ότι πώς θα καταφέρεις να δημιουργήσεις κάτι σπουδαίο αν δεν ξεκινήσεις από κάπου; Όπως πολύ σωστά το θέτει η συγγραφέας Jodi Picoult «μπορείς να διορθώσεις μια κακή σελίδα, αλλά όχι μια άδεια». Επομένως, πάρε βαθιά ανάσα και ξεκίνα. Ό,τι κι αν έχεις να κάνεις, είτε πρόκειται για μια επίσκεψη στο γυμναστήριο είτε μία δουλειά που έχεις αφήσει καιρό να σε περιμένει.

Τα notifications

Χρειάζεσαι 15 λεπτά συνεχόμενα για να συγκεντρωθείς σε κάτι που έχεις να κάνεις. Αν το καταφέρεις, μπήκες στην παραγωγική φάση. Τη λεγόμενη ροή. Επομένως, κλείσε τα notifications των κοινωνικών δικτύων, αυτά που σε βγάζουν εκτός ρυθμού.

Οι συναντήσεις

Ένα αρχαίο ρητό λέει: «Bored at work? Call a meeting». Έτσι, οι άσκοπες εσωτερικές συναντήσεις πολύ εύκολα αποσπούν πολύτιμο χρόνο.Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραγωγικοί άνθρωποι προσπαθούν να τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Γι’ αυτό όταν καλούν σε κάποιο meeting ενημερώνουν εξαρχής ότι θα τηρηθεί με αυστηρότητα το χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην πλατιάσει κανένας.

Η άμεση απάντηση στα emails

Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν αφήνουν το e-mail τους να αποτελεί μόνιμη παρεμβολή. Εκτός του ότι έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα στο κάθε πότε τα ελέγχουν κι απαντούν, έχουν λίστα με προτεραιότητες τις οποίες τσεκάρουν καθημερινά. Μπορείς επίσης να βάλεις ρύθμιση αυτόματης απάντησης, που ενημερώνει τον παραλήπτη πότε θα είναι σε θέση να τσεκάρει το μήνυμα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …