Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας, υλοποιεί με στόχο να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα, να ενδυναμώσει τη βιώσιμη και καινοτόμο επιχειρηματικότητα και να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο Δήμος Αμαρουσίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από σήμερα Παρασκευή 2 έως την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου.

Μέσα από μία σειρά θεματικών Workshops και Συμβουλευτικής υποστήριξης σχετικά με την επιχειρηματική τους ιδέα, θα ακολουθηθεί μια διαγωνιστική διαδικασία, θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι τρεις καλύτερες προτάσεις που θα συνοδεύονται και από αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενεργοποιήσει και να κινητοποιήσει νέες και νέους στον τομέα του καινοτόμου «επιχειρείν» προσφέροντάς τους δημιουργική δραστηριότητα καθώς, επίσης, προοπτικές επαγγελματικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα θα εκτυλιχθεί σε τρία στάδια:

  • α’ στάδιο: Κατά το πρώτο στάδιο θα γίνει η γνωστοποίηση του προγράμματος και η υποβολή των αιτήσεων.
  • β’ στάδιο: Κατά το δεύτερο στάδιο θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση για τη διάχυση του προγράμματος σε όλους τους εν δυνάμει υποψήφιους και ωφελούμενους. Περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα Business Plan και Marketing Plan, προώθησης πωλήσεων, και επιμορφωτικών σεμιναρίων – ημερίδων σε θέματα επιχειρηματικότητας για τη βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μελών των ομάδων.
  • γ΄ στάδιο: Αξιολόγηση των προτάσεων και διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχημάτων και ένταξή τους στη δομή στήριξης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των τριών καλύτερων προτάσεων και την παραλαβή των επάθλων – 3.000 ευρώ πρώτη θέση, 2.000 ευρώ δεύτερη θέση, 1.000 ευρώ τρίτη θέση – από τους νικητές, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί περί τις αρχές του καλοκαιριού.

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αμαρουσίου είναι επιχειρηματικές ομάδες, με τη μορφή υπό σύσταση ή υφιστάμενων εταιρειών, που προτείνουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα είναι ένα τουλάχιστον μέλος του κάθε νεοφυούς σχήματος να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 40 ετών.

Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται:

  • η διάδοση και στήριξη του «επιχειρείν»,
  • η στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας,
  • η δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση καινοτόμων ιδεών και νέων ομάδων – επιχειρηματιών,
  • η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης από έμπειρους Συμβούλους – Μέντορες που θα ανταποκρίνεται στις διαγνωσμένες ανάγκες της κάθε ομάδας και θα καλύπτει εξατομικευμένα τα κενά της,
  • η παροχή σεμιναρίων επιχειρηματικότητας σε επιλεγμένες ομάδες,
  • τρόποι διασύνδεσης των συμμετεχόντων με την πραγματική αγορά,
  • η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση φορέων χρηματοδότησης καινοτόμων σχεδίων.

Η αίτηση καθώς και ο οδηγός του προγράμματος είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr.

Η παραλαβή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα γίνεται καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 8 π.μ. – 3 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Γραφείο Απασχόλησης, Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης (Βασιλίσσης Σοφίας 9, 3ος όροφος).

Πληροφορίες στα στοιχεία επικοινωνίας: Αλίκη Θεοδώρου, [email protected], τηλ. 2132038317.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων δικαιούνται προκαταβολή αποζημίωσης για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου

Συνεχίζεται το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών, και …