Στειρότητα απειλεί το ανδρικό φύλο! Σοκάρει νέα έρευνα

Το ανθρώπινο γένος κινδυνεύει από τη στειρότητα, καθώς έπειτα από 50 χρόνια οι άντρες δεν θα μπορούν να παράγουν καλή ποσότητα και ποιότητα σπέρματος ώστε να κάνουν παιδιά, προειδοποιεί Βρετανός ειδικός.

Ο Στέφαν Τσμέλικ, ιδρυτής εταιρίας συμβούλων υγείας, προβλέπει ένα είδος «Σπερμαγεδδώνα», τονίζοντας ότι για την εξασθένηση του ανδρικού σπέρματος ευθύνεται κυρίως ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

«Οι υπάρχουσες θεραπείες αντιμετώπισης της ανδρικής υπογονιμότητας είναι ανεπαρκείς και με τον μέχρι τώρα ρυθμό εξασθένησης του σπέρματος οι άνθρωποι θα είναι στείροι σε 50 χρόνια» δήλωσε στη βρετανική «Telegraph» ο ιδρυτής της New Medicine Group. Υποστηρίζει ότι το άγχος είναι ο κυριότερος παράγοντας δημιουργίας του προβλήματος, εξηγώντας ότι καμία άλλη γενιά στο παρελθόν δεν βίωσε τόσο άγχος όσο οι άντρες των αναπτυγμένων χωρών.

«Δεν αγχωνόμαστε για το αν θα έχουμε στέγης όπως στο παρελθόν, αλλά αποκτούμε στρες από τα ωράρια εργασίας, τα πολλά e-mails και τις υποχρεώσεις στο σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσμέλικ.

Αδρεναλίνη

«Το αποτέλεσμα είναι ο εγκέφαλός μας να δίνει εντολή να παραχθεί αδρεναλίνη, μια ορμόνη που παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του σπέρματος» εξηγεί.

Ο ειδικός επικαλείται μια σειρά ερευνών που, κατά τα λεγόμενά του, τεκμηριώνουν την πρόβλεψή του. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έρευνα που δημοσίευσαν το περασμένο καλοκαίρι ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, η οποία ανέλυσε δεδομένα από 43.000 άτομα από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Βόρεια Αμερική, έδειξε ότι τα τελευταία 40 χρόνια το σπέρμα των αντρών εξασθένησε κατά 60%.

Ερευνα του 2012 είχε δείξει ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων 26.000 Γάλλων είχε μειωθεί κατά το ένα τρίτο από το 1989 μέχρι το 2005, ενώ έρευνα του 2007 στη Βρετανία διαπίστωσε ότι ο αριθμός τους στους Βρετανούς μειώθηκε κατά 29% από το 1989 μέχρι το 2002.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …