Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο βάζει ταφόπλακα στην ιδιωτική περιουσία

 

Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ψηφιστεί η τροπολογία-επίθεση στο θεμελιώδες δικαίωμα στέγασης, υπέρ των πολιτικών για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών από την ΕΚΤ και τα κράτη-μέλη.

Η τροπολογία θα έχει ως τραγικό αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος να χάνουν, ή να ζουν υπό τον φόβο του να χάσουν, τα σπίτια τους λόγω τραπεζικών χρεών!

Είνια χαρακτηριστικό πως η Ευρωομάδα της Αριστεράς, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή, κατέθεσε τροπολογία στην Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία αναφέρεται ότι:

«...εκφράζει αποδοκιμασία για το γεγονός ότι σε πολλά κράτη μέλη οι προσπάθειες μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τραπεζικό σύστημα είχε ως αποτέλεσμα την προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος στη στέγαση, με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος να χάνουν, ή να ζουν υπό τον φόβο του να χάσουν, τα σπίτια τους λόγω τραπεζικών χρεών...».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …