Ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ «τσιπς» (ΦΩΤΟ)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) από τις Ολλανδικές αρχές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος «τσιπς καλαμποκιού βιολογικό χωρίς γλουτένη», Βελγικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη.

Η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτή.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, για τσιπς καλαμποκιού με εμπορική ονομασία «Amaizin Natural Corn Chips», σε συσκευασία των 150 g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας 37331 και ημερομηνία λήξης 27/07/2018. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από την Βελγική εταιρεία «Snack Food Poco Loco nv».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφία του οποίου φαίνεται κάτωθι), εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …