Δεν θα υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για εγγυητές δανείων


"Δεν σκοπεύουμε να νομοθετήσουμε επέκταση προστασίας υπέρ του εγγυητή", υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γ. Καρρά.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, ο καθένας μπορεί να ζητήσει ρύθμιση οφειλών ανάλογα με τις δυνατότητές του και να μπει είτε στο νόμο Κατσέλη είτε στον εξωδικαστικό. Ο εγγυητής δεν εμποδίζεται να πετύχει τη δική του υπαγωγή εάν βρίσκεται σε ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση όμως δεν υφίσταται καμία αναγκαιότητα επέκτασης προστασίας στους εγγυητές, ανέφερε. Η αυτοδίκαιη επέκταση θα οδηγούσε στον κίνδυνο να βρίσκεται εκτεθειμένος ο οφειλέτης και να λαμβάνει μεγαλύτερη δόση από τα δικαστήρια εάν επεκταθεί η προστασία σε εύπορους εγγυητές οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται είτε από αδιαφορία είτε από εκδικητικότητα, εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας.

Απαντώντας σύμφωνα με το "eisodima.gr" ο κ. Καρράς αφού υπογράμμισε ότι ο "εγγυητής είναι συνήθως συγγενικό πρόσωπο του οφειλέτη που κάποια στιγμή καλή τη πίστει έβαλε την υπογραφή του κλείνοντας ραντεβού στα τυφλά" εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση του προβλήματος. "Εγώ σας ζήτησα, να μην καλείται από τις τράπεζες ο εγγυητής να πληρώνει περισσότερα από τον πρωτοφειλέτη" τόνισε. "Πρέπει να σταματήσουν οι τράπεζες να δεσμεύονται από τις δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσουν να κυνηγούν τους εγγυητές".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΔΜΗΕ: Κατέγραψε διπλασιασμό κερδών για το 2023

Με αύξηση των κερδών κατά 100,3% έκλεισε το 2023 για τον όμιλο ΑΔΜΗΕ  Διπλασιασμό των …