Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Προσαυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη

Την προσαύξηση της επικουρικής σύνταξης για συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται περιγράφει έγγραφο του ΕΤΕΑΕΠ προς τον ΕΦΚΑ. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι από νομοθεσία του 2011 προβλέφθηκε η ασφάλιση των εργαζόμενων συνταξιούχων στο πρώην ΕΤΕΑΜ, το επικουρικό ταμείο του πρώην ΙΚΑ, που έχει απορροφηθεί πια, από το ΕΤΕΑΕΠ.

Όμως τονίζεται ότι για την προσαύξηση πρέπει να τηρηθούν όσα ορίζει πια ο κύριος φορέας, μέσα από το νόμο Κατρούγκαλου για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 13.5.16 και μετά.

Αυτό σημαίνει ότι το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075%, για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα επιπλέον εισφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι, έτσι και αλλιώς, οι συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται υπόκειται σε μείωση 60%. Για εργαζόμενους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να δουλεύουν πριν από την ανωτέρω ημερομηνία, ισχύει η παλαιότερη νομοθεσία (ν.3863/10), κατά την οποία η προσαύξηση γίνεται σε ποσοστό 1,714% στην ήδη καταβαλλόμενη σύνταξη.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Πως χορηγείται για τις συναλλαγές ακινήτων 

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Πως χορηγείται για τις συναλλαγές ακινήτων  για τις οποίες είναι υποχρεωτικό και πότε …