Μακριά από τα παιδιά σας συγκεκριμένες αποκριάτικες στολές

Οδηγίες σχετικά με την εμπορική προβολή αποκριάτικων στολών που απευθύνονται σε παιδιά έδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αποδεχόμενη την πρόταση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων.

Σύμφωνα με την απόφαση δεν επιτρέπεται η εμπορική προβολή άσεμνων αποκριάτικων στολών που παρουσιάζονται ως παιδικές, διότι σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής: «Όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες ή γίνονται καταναλωτές προϊόντων που προβάλλουν τη σεξουαλικότητά τους, παραβιάζεται η ομαλή ψυχολογική τους ανάπτυξη. Παράλληλα στρεβλώνεται η εικόνα της παιδικότητας και αλλοιώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας αυτής».

Επίσης, δεν επιτρέπεται η εμπορική προβολή παιδικών στολών που αναπαριστούν τον Χίτλερ και οι οποίες παραπέμπουν σε στάσεις και χειρονομίες άμεσα συνδεδεμένες με εγκλήματα μίσους, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρου 7α του ν.2251/1994, οι προμηθευτές υποχρεούνται να διαθέτουν στην αγορά προϊόντα τα οποία, ως εκ του προορισμού, της χρήσης ή των συνθηκών διάθεσης δεν ενέχουν κινδύνους για την ψυχική, πνευματική ή ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων. Σε βάρος των παραβατών των διατάξεων του ως άνω άρθρου προβλέπεται, εκτός των περιοριστικών και διορθωτικών μέτρων στην κυκλοφορία των προϊόντων (άρθρο 7α), και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 13α).


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …