Υπόθεση Novartis: Σεβασμός στην εκ του Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών

«Τον σεβασμό στην εκ του Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών, την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας» υπενθυμίζει ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση, στην παρέμβασή της για την υπόθεση της Novartis, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που στην ανακοίνωση που  εξέδωσε, προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων.

Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος.

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Τέλος αυτονόητη είναι σε ένα Κράτος Δικαίου η απαίτηση όλων για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων.

  • Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-Χριστόφορος Σεβαστίδης
  • Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ-Νικόλαος Σαλάτας»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …