Δημήτρης Καραγεωργοπουλος: Ανθρωποφαγία στον σκληρό ιδιωτικό τομέα

Τη δυνατότητα καταβολής της μισθοδοσίας από ιδιωτικές επιχειρήσεις με καθυστέρηση τριών μηνών προβλέπουν νέες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες υπεγράφησαν από την αρχή του έτους.

Ήδη, έχει υπογραφεί στις 29 Ιανουαρίου επιχειρησιακή σύμβαση, στο χώρο της φύλαξης (security) που προβλέπει ότι ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τους μισθούς στους υπαλλήλους ανά μήνα, αλλά κάθε τρίμηνο, με την επίκληση της οικονομικής κρίσης.

Όπως επισήμανε με δήλωσή του στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, «κάτι τέτοιο είναι εξόχως καταχρηστικό διότι εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τον εργαζόμενο, αφού με τη μείωση του κατώτερου μισθού και την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, οι μισθοί που λαμβάνει ο μέσος μισθωτός δεν αρκεί ούτε για τα εισιτήρια στα μέσα μεταφορών για να πάει στην εργασία του».

«Απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, η οποία έχει ηθική υποχρέωση να τερματίσει την ανθρωποφαγία των συναδέλφων μας στον σκληρό ιδιωτικό τομέα. Ήδη προετοιμάζεται και θα αποσταλεί στην υπουργό σχετική επιστολή σωματείων των ιδιωτικών υπαλλήλων», υπογράμμισε ο κ. Καραγεωργόπουλος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …